CSM Arcada - SCMU Craiova, dispută pentru Supercupa de volei masculin
Foto: Sorin Pană

CSM Arcada - SCMU Craiova, dispută pentru Supercupa de volei masculin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend se dă startul meciurilor oficiale în competițiile de volei. Evenimentul are loc în orașul Blaj, într-o nouă sală ce va fi inaugurată cu acest prilej.

În centrul atenției se vor afla echipele masculine CSM Arcada Galaţi (câștigătoarea campionatului pentru a cincea oară la rând) și SCMU Craiova (câștigătoarea "Cupei României"). Acest meci va fi dublat de Supercupa de volei feminin, între gazdele de la Alba Blaj și CSM Lugoj.

Voleiul masculin gălățean a deținut capul de afiș și în această vară. Mai întâi, au fost meciurile din ”Golden League”, unde România - cu patru jucători de la Arcada și cu selecționerul Sergiu Stancu (antrenorul gălățenilor) - a făcut o figură frumoasă. La puțină vreme a venit Campionatul European, o competiție și mai importantă, unde același nucleu gălățean, alături de ceilalți ”tricolori”, au depășit toate așteptările, ocupând un excelent loc 7 la final. Echipa gălăţeană s-a făcut apoi remarcată la ”Cupa Arcada”, cu trei victorii, cu Dinamo, Steaua și Vojvodina Novi Sad.

Aceste competiţii sunt acum de domeniul trecutului și suntem martorii deschiderii oficiale a noului sezon intern, cu Supercupa României. Voleiul gălățean este o prezență activă a ultimelor sezoane. CSM Arcada a câștigat, pe lângă cele cinci titluri de campioană, două Cupe și două Supercupe. Celelalte Supercupe au fost câștigate în 2017 (cu Zalău) și în 2019 (cu Dinamo).

Întâlnirea cu SCMU Craiova este un meci important pentru care elevii antrenorului Sergiu Stancu s-au pregătit cu asiduitate. Lotul actual cuprinde 12 jucători, în ordinea numerelor de pe tricouri: Mihălescu, Woch, Talpă, Butnaru, Gergye, Aldea, Lescov, Lopez, Bala, Cristudor, Hamacher, completat în ultima clipă de Cosmin Ghimeș, coordonator (vine de la CSM Constanța). Să spunem că forma finală a lotului echipei campioane îi va mai cuprinde pe Javad Karimi, Nikula și Toman. Aceștia urmează să ajungă la Galați înaintea startului oficial în campionat (14 octombrie). â

CSM Arcada a plecat de joi seară spre orașul din inima Ardealului, cu o escală la Braşov. Vineri și-a continuat drumul, iar seara de ieri a fost dedicată antrenamentului oficial, urmat de încă unul în cursul dimineții de sâmbătă. De la ora 16:00, are loc meciul mult așteptat: Arcada - Craiova. Întâlnirea va putea fi urmărită și pe micul ecran, la TVR 3, și se va bucura de un arbitraj de calitate asigurat de Paul Szabo (Oradea) și Bogdan Stoica (București).

Cum în avancronica evenimentului nu pot lipsi opiniile antrenorului gălățean, le inserăm în rândurile ce urmează. "Am avut o vară fructuoasă a voleiului românesc, iar acum ne aflăm în faţa debutului oficial în competițiile interne. Băieții sunt pregătiți pentru acest meci, animați de dorința fermă de a mai cuceri un trofeu prețios. Este un meci foarte important pe care îl dorim încheiat cu victorie. Nu în ultimul rând, printr-un joc de calitate", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Citit 779 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.