Sportivii de la Meikyo, printre protagoniștii Campionatului Național de karate tradițional

Sportivii de la Meikyo, printre protagoniștii Campionatului Național de karate tradițional
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Național de karate tradițional s-a disputat în aceste zile la Iași. Ca de obicei, a fost o competiție de anvergură, cu aproape 200 de sportivi din 25 de cluburi, în care s-au întrecut karateka de la categoriile de cadeți, juniori, tineret și seniori.

Gălățenii au fost prezenți cu toate cele trei cluburi, care au și reușit evoluții notabile, cu multe medalii și poziții fruntașe.

Dintre acestea, cel mai bine s-a descurcat CS Meikyo – care a înscris în concurs 12 sportivi ce și-au trecut în cont nu mai puțin de 21 de medalii, dintre care 10 de aur, 7 de argint și 4 de bronz – plus două locuri 4. În ordinea categoriilor de vârstă, rezultatele arată astfel.

Cadeți: Andreea Suditu – de două ori pe locul 1 și un loc 4; Ioana Zaharia – locul 1 și locul 2; Teodora Homner – medalie de aur; Yasmina Zamfir – medalie de aur; Andrei Cucu – argint și bronz (plus un loc 4); George Buruiană – locul 2 și locul 3; Paula Coman – medalie de argint.

Juniori: Răzvan Postelnicu – două medalii de aur la kata, plus două medalii de argint și una de bornz; Alexandra Tomiță – două locuri 1, un loc 2 și un loc 3; Ioana Zăvoiu – aur la kata echipe.

După aceste evoluții excelente, șapte sportivi din acest club (antrenori Dana Stamate Farkaș și Eusebiu Diaconu) s-au calificat pentru Campionatul European din Portugalia. Competiția continentală de karate tradițional va avea loc în perioada 25-29 octombrie.

Sportivii de la Kodo și CSM, pe lista medaliaților

Clubul Kodo s-a prezentat la Iași cu șapte sportivi, conduși de antrenorii Mihai Tâmpeanu și Alin Daiciu. La seniori, M. Tâmpeanu a cucerit medalia de argint și un loc patru. La tineret s-a remarcat Andreea Marin, cu aceleași performanțe (locul 2 și locul 4), iar Mădălina Stamate a avut două locuri 4.

Cadeți: Vlad Hagiu – medalie de aur, una de argint și trei de bronz; Dragoș Jireghie și Andrei Dinu – medalii de aur, kumite echipe; Teodora Dumitrache – bronz și un loc 4.

La campionatele continentale vor merge Cătălina Stamate și Andreea Marin.

CS Municipal Galați s-a clasat de trei ori pe locul al doilea pentru medaliile de argint: Roxana Stoica (seniori, plus un bronz), Adrian Palade, Denis Ariton (cadeți). Pentru turneul din Portugalia, de la finalul acestui an, s-au calificat toți cei trei sportivi, plus Alexandru Dumitru – care avea deja asigurată calificarea dinaintea ”Naționalelor”.

Citit 532 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.