Derbi de orgoliu al nou-promovatelor: Poli Iași - Oțelul

Derbi de orgoliu al nou-promovatelor: Poli Iași - Oțelul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Fotbaliştii gălățeni vor deschide etapa cu numărul 15 din Superligă cu un meci pe terenul celor de la Poli Iași - una dintre rivalele la nivelul fanilor.

Poli Iași - Oțelul se joacă astăzi, de la ora 18:00, în ultima etapă a turului de campionat. Cele două formații nou-promovate se află la egalitate de puncte, ambele cu câte 16. Diferența de până la meciul direct se face doar la golaveraj, trupa lui Dorinel Munteanu având un echilibru perfect, 11-11 (cu cea mai bună apărare din campionat), în vreme ce ieșenii se prezintă cu 15-19.

Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul trecut al Ligii secunde, în play-off, când au ieșit scântei la declarații, Dorinel Munteanu acuzându-i atunci pe ieșeni că favorizează echipa Dinamo. Au rezultat două victorii pentru ieșeni contra Oțelului în play-off, doar că cea de la Galați a fost obținută în condiții speciale, după ce Ghiocel a fost eliminat în prima repriză.

Leo Grozavu, declarații provocatoare

Antrenorul de la Poli Iași a lansat o serie de declarații provocatoare înaintea partidei cu Oțelul. Leo Grozavu a spus chiar că ar merita să fie el însuși considerat drept antrenorul momentului, nu Dorinel Munteanu.

"Există rivalitate între cele două orașe. Sper să iasă un spectacol de calitate. Oțelul a demonstrat că este o echipă destul de puternică. Nu îmi permit să vorbesc eu despre Dorinel. De ce e antrenorul momentului Dorinel și nu Grozavu? În general, antrenorul momentului poate fi cel al echipei de pe primul loc. Nu a pierdut, dar nu putem spune că este chiar antrenorul momentului. Ambițiile sunt create și din sezonul trecut, la acele declarații care au fost mai mult sau mai puțin inspirate", a spus Grozavu, care a insinuat că așteaptă scuze de la Dorinel Munteanu pentru declarațiile din sezonul trecut. Acesta a mai spus că Oțelul este o echipă care trece de limita regulamentului, insinuând trageri de timp exagerate ale gălățenilor.

Cisse, singurul semn de întrebare

Din echipa care s-a conturat la Oțelul în ultimele meciuri, singurul semn de întrebare rămâne în privința fundașului central Cisse, care a fost schimbat la pauza meciului cu Hermannstadt, din cauza unei accidentări minore, fără a mai fi jucat vreun minut cu FCSB, în "Cupa României".

Printre absenții mai vechi se numără Neagu și Panait, iar mai mulți jucători se află la limita suspendării pentru cumul de cartonașe galbene, Oțelul fiind echipa cea mai sancționată la acest capitol din întreg campionatul. La un singur avertisment de a fi suspendați se află Cisotti, Lopez, Tănasă și Zivulici.

După meciul de la Iași, Oțelul va juca pe 13 noiembrie, tot în deplasare, cu UTA (la Oradea), în prima etapă a returului.

Citit 3542 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 21:09

4 comentarii

  • postat de comunismul
    Duminică, 05 Noiembrie 2023 14:11
    5.13.136.***
    rivalitate intre astea doua! glumiti! au si impartit jucatori de-a lungul timpului unii de la altii! asa ca ce rivalitate sa fie! sunteti nebuni!
    0
    0
  • postat de Riktus
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 14:52
    86.124.201.***
    @ Iulian: Ai dreptate , dar pe invers ! Iasiul nu se compara cu noi sportiv! Noi am fost macar o data campioni ai ligii si avem si o supercupa a Romaniei din toata Moldova asta. Ei nu au ! Deci, ei, nu se pot compara cu noi. Iar avioanele lasa-le sa sa zboare unde or vrea, ca aici e vorba de fotbal.
    3
    8
  • postat de Iulian
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 10:49
    37.251.223.***
    Rivalitate intre cele 2 orase ??? Cand vreodată ne comparăm cu Iași ? In primul rand Iași are aeroport de pe care se zboară zeci de surse zilnic.
    13
    17
  • postat de hai otelul
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 07:57
    89.39.81.***
    pe mine ma ingrijoreaza situatia din combinat. soarta atitor angajati iar fotbalistic sa nu uitam ca stadionul Otelul e a lor. galatiul nu are stadion .
    12
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.