Echipa României, locul al doilea în turneul de la Pecs

Echipa României, locul al doilea în turneul de la Pecs
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În weekend a avut loc un interesant turneu internațional cu participări ale echipelor naționale de badminton, iar concurenții au reprezentat categoria de vârstă Under 15. Pe listele de concurs s-au aflat 14 echipe, iar turneul a fost găzduit de orașul Pecs, din Ungaria. Selecționata țării noastre a avut în componență opt sportive, dintre care trei din Galați, antrenori fiind gălățeanul Dorel Badiu și Dan Stegaru (Brașov).

În cele trei zile de întreceri, au avut loc meciuri la toate cele cinci probe, iar clasamentul final s-a făcut numai pe echipe. Gălățeanca Irina Daria Gherasim (CSU) a susținut zece meciuri, câștigând nouă dintre ele. Ceilalți doi sportivi gălățeni din lot au fost Sara Bordeianu, care s-a impus în cinci jocuri - toate la dublu fete, precum și Ionuț Nistor, ambii reprezentând Clubul Siderurgistul.

Bilanțul prezenței "tricolorilor" în turneul de la Pecs a fost de patru victorii și o înfrângere: 6-3 cu Cehia, 5-4 cu Serbia, 5-4 cu Slovenia și 5-4 cu Bulgaria, înfrângerea fiind în fața echipei învingătoare - Polonia. Așadar, clasamentul general arată astfel: 1. Polonia, 2. România, 3.Serbia, 4. Cehia.

În aceeași perioadă, în Capitală au avut loc meciurile contând pentru Campionatul Național de badminton pentru sportivi Under 11 și Under 19. Clubul Siderurgistul a fost prezent cu Dorotheea Ursăchescu şi Ligia Pazargic, care au cucerit argintul la dublu Under 11, precum și cu Miruna Toma, în timp ce Irina Trandafir a concurat la Under 19.

Citit 676 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.