Anul 2023 - unul dintre cei mai buni din istorie pentru Oțelul

Anul 2023 - unul dintre cei mai buni din istorie pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Gruparea gălățeană chiar are de sărbătorit în acest final de an, pentru că a reușit să-și atingă toate obiectivele din punct de vedere sportiv: promovarea în Liga I, prestații remarcabile în primul eșalon, plus calificarea în sferturile "Cupei României".

Anul 2023 s-a încheiat cu un gust amar, la meciul Oțelul - FC Botoșani 0-2, dar în contextul absențelor unor jucători importanți din angrenajul echipei. Plus că, la nivelul fotbalului românesc, astfel de accidente se întâmplă inclusiv la FCBS sau CFR Cluj. În mod inevitabil, a venit o sincopă și a gălățenilor, dar care nu scade cu nimic din meritul sportiv pentru anul 2023 - unul dintre cei mai buni din istorie pentru Oțelul!

Promovarea în care nimeni nu credea

Prima mare realizare din 2023 a fost promovarea în Superligă, după ce Oțelul a reușit să se califice în play-off. Iar acolo s-a menținut constant în fața contracandidatelor, având promovarea în mână cu trei etape înainte de final. Chiar dacă a venit abia în ultima etapă, după 1-0 cu Unirea Dej, a fost cu atât mai frumos în cele din urmă. La startul sezonului de ligă secundă, cel de 2022-2023, foarte puțină lume îi dădea șanse Oțelului să se apropie de promovare, în contextul în care erau echipe cu bugete mult mai mari. Multe dintre ele au dat chix, iar cu o organizare foarte bună și cu disciplina tactică impusă de Dorinel Munteanu, Oțelul a reușit promovarea directă! E drept, cu sprijinul faptului că Steaua CSA n-a avut drept de promovare. Dar asta nu scade din meritele colectivului gălăţean.

Parcurs foarte bun și în Superligă

Dacă ar fi fost să spună cineva înaintea startului de campionat în Superligă că Oţelul o să intre în iarnă cu o zestre de 26 de puncte, ar fi semnat orice fan și cu sânge pentru un astfel de bilanț. Ei bine, iată că echipa lui Dorinel Munteanu a dat peste cap orice calcule dinaintea sezonului, pentru că Oțelul era văzută drept cea mai slabă echipă, cu cele mai mari șanse de a retrograda de pe ultimul loc. Gruparea gălățeană s-a ținut bine, mereu deasupra locurilor de retrogradare, iar distanța față de pozițiile de play-off nu este deloc mare. E clar că o clasare între primele șase pare să fie foarte greu de atins, dar parcursul per total a fost unul foarte bun. Victoria cu FCSB, de pe Arena Națională, scor 2-0, a fost una ce va rămâne memorabilă, atât ca joc în sine, cât și ca rezultat.

Mai mult, pe lângă parcursul neașteptat de bun din campionat, Oțelul a bifat o altă bornă demnă de toate laudele: calificarea în sferturile de finală ale "Cupei României". Pentru a ajunge în fazele eliminatorii, Oțelul le-a lăsat în urmă pe FCSB și Dinamo.

Când tragem linie asupra anului 2023 din perspectiva Oțelului, nu se poate spune decât că a fost un an foarte bun. Iar toți cei implicați în parcursul gălățenilor, de la Dorinel Munteanu, staff, jucători, sponsori, până la fanii care au susținut echipa financiar sau moral, merită sincere felicitări!

Citit 3973 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 19:41

6 comentarii

  • postat de hai otelul
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 12:00
    128.127.117.***
    trebuie date la o parte ambitii si orgolii ce nu-si au rostul. trebuie sa uite toti de visele lor si sa se apuce de treaba. avem doar citeva puncte peste locuri de baraj...e greu dar se poate. banii din sponsorizari si mai ales publici sint pentru ASC OTELUL, pentru sustinerea sportului galatean.
    1
    14
  • postat de Mario
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 09:31
    89.137.136.***
    Să vedem ce vom face în 2024,gata cu nostalgiile,dacă mai pierdem vreo 2 meciuri la rând deja suntem la retrogradare și domnul antrenor,nu e vina suporterilor,că în meciurile de acasă nu câștigați,ci a jucatorilor pe care ii antrenați și a stafului tehnic,aduceți întăriri,altfel nu e bine.
    0
    13
  • postat de Pepe
    Miercuri, 27 Decembrie 2023 04:12
    5.13.214.***
    Macar sa castige si ei niste meciuri acasa , ca sa aduca lumea inapoi la stadion.Asta asteptam in anul care vine.
    1
    12
  • postat de incepe fotbalul
    Marți, 26 Decembrie 2023 17:52
    128.127.117.***
    ne mai gindim si la fotbal.? incepe campionatul si e o problema a clubului...gata ajunge..... toata lumea stie ce se intimpla . sa vedem cum jucam fotbal.....circul pentru putere, bani trebuie sa inceteze. incepe fotbalul.....
    1
    14
  • postat de asa nu se intimpla la un club de superliga. rezultate mediocre spre slab. da, tupeu.....
    Marți, 26 Decembrie 2023 17:46
    128.127.117.***
    d.m e un antrenor bun. pacat ca orgoliu lui si mai ales gindirea "lor" ca au puterea de a prelua toata activitatea executiva a clubului l-au facut sa-si piarda respectul suporterilor, ii certi, ii critici.nu are comunicare cu nimeni, scuipa, injura vrea respect. respectul se cistiga, nu se cere....
    7
    9
  • postat de comunismul
    Marți, 26 Decembrie 2023 17:30
    5.13.148.***
    in momentul de fata daca dorinel munteanu nu ramane! m-am gandit la ioan ovidiu sabau! dar nu cred ca ar vrea ala sa vina la otelul galati! am zis spus de ce nu! ca in fond de ce adica! echipa veche l-a avut si pe tibor selymes chiar! da ala poate chiar nu a fost solutia cea mai buna!
    8
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.