Oțelul - Petrolul, ultima șansă reală a gălăţenilor pentru calificarea în play-off

Oțelul - Petrolul, ultima șansă reală a gălăţenilor pentru calificarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană joacă sub presiunea de a câștiga partida de acasă de sâmbătă, altfel șansele sale de calificare în play-off ar fi doar de ordinul calculelor imposibil de pus în practică

În ciuda unui joc bun la Voluntari, plus menținerea invincibilității pe teren străin, Oțelul s-a distanțat în clasament față de primele șase poziții. Iar acest aspect pune presiune tot mai mare pentru ca meciul cu Petrolul, de la Galați, de sâmbătă, ora 17,00, să fie câștigat. Altfel, șansele echipei lui Dorinel Munteanu la play-off ar fi aproape imposibile și ar trebui regândită strategia pentru finalul sezonului regulat. Distanța în clasament până la locul șase este de șase puncte înaintea meciului cu ploieștenii.

Nici Petrolul nu e străină de obiectivul de a ajunge în play-off. Având una dintre cele mai bune defensive din campionat (doar 22 de goluri primite, față de 23 - câte are Oțelul), echipa prahoveană a debutat în noul an cu o victorie, 1-0, cu Dinamo. Iar distanța celor de la Petrolul față de locurile de play-off este de doar trei lungimi.

Lipsește un titular

Antrenorul Dorinel Munteanu nu se poate baza pentru meciul cu Petrolul pe unul dintre titularii săi. Este vorba despre Teles, mijlocașul portughez fiind suspendat pentru cel de-al patrulea cartonaș galben, încasat în partida de la Voluntari. Şi Petrolul are de suferit la acest capitol, fiind suspendat din aceleași motive Sergiu Hanca - unul dintre cei mai importanți jucători ai ploieștenilor. Pe lista absențelor la Oțelul se adaugă portarul Cosmin Dur-Bozoancă, încă nerefăcut după ultima accidentare, dar și jucătorul de atac Malle - fără viză primită pentru România. Ar putea să debuteze în poarta gălățenilor proaspăt transferatul Eduard Pap, în timp ce Relu Stoian ar putea să plece către o altă echipă, în momentul în care Dur-Bozoancă își revine. Sunt câteva echipe din Liga a II-a interesate de Stoian, dar și UTA - echipă la care s-a dus și Ariel Lopez în această ”fereastră” de transferuri.

Cu celălalt Kovacs la centru

Meciul Oțelul - Petrolul de sâmbătă, ora 17.00, de pe Stadionul "Oțelul", îl va avea ca arbitru central pe Szabolcs Kovacs, fratele mai mic al lui Istvan Kovacs. Acesta din urmă a arbitrat gruparea gălățeană în runda anterioară, când n-a acordat un penalti ce se cuvenea la Teles, în startul partidei, dar a oferit o lovitură de la 11 metri complet gratuită gazdelor. Noroc de intervenția arbitrilor din camera VAR, care au lămurit totul, iar decizia centralului a fost întoarsă după ce a urmărit reluările.

Biletele pentru Oțelul - Petrolul au fost puse deja în vânzare în mediul online, dar se pot găsi și în format fizic la magazinul oficial de la stadion ori la casele de bilete din jurul arenei.

Citit 5890 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 19:24

4 comentarii

  • postat de Pitpalac
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 19:06
    86.124.202.***
    @me. Meci de gala ? Cu astia ? Contra cine ? ...Laminorul Roman, Metalul Bocsa,....sau poate vrei international...Metalist Harkov ? Alt ciudat!
    5
    2
  • postat de Pitpalac
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 19:03
    86.124.202.***
    Ce v-am zis mai ragaliilor de troli otelari, ca naparcile astea nu vor face nimic nici meciul de azi ! Nu conteaza ca-s platiti ori ba, astia la fel joaca indiferent cum i-ai pune si ce le-ai face. Sunt panarame de jucatori buni de nimic. Drum de L2 scrie pe ei! V-am demonstrat inca o data adevarul!
    5
    3
  • postat de me
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 13:11
    86.124.200.***
    se împlinesc 60 de ani de la înființare !!! meci de gală când și cu cine ???
    2
    6
  • postat de Prințul
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 18:42
    5.13.217.***
    Chestia cu cheta ne-a dat peste cap! Nu mai contează. Lupta Otelul! Pentru Galați!
    3
    34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.