Deși n-au câștigat cu Petrolul, cei de la Oțelul s-au apropiat de play-off

Deși n-au câștigat cu Petrolul, cei de la Oțelul s-au apropiat de play-off
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Rezultatele indirecte ale contracandidatelor gălățenilor pentru o clasare între primele șase au fost favorabile, în mare măsură, pentru trupa pregătită de Dorinel Munteanu

Obiectivul de a ajunge în play-off nu s-a năruit cu totul după rezultatul de 0-0 acasă cu Petrolul, la capătul unui meci extrem de bun din punct de vedere al exprimării în teren. Astfel, Oțelul s-a apropiat la cinci puncte de locul 6, după ce Sepsi a pierdut la UTA (1-2), iar "U" Cluj a cedat la Poli Iași (0-1). În urma acestor două rezultate, distanța s-a micșorat de la 6 la 5 puncte, la finele rundei cu numărul 23. Chiar și succesul celor de la FCSB, 3-0, pe terenul oltenilor de la CSU Craiova, a fost în sprijinul gălățenilor, pentru că și echipa de pe locul 5 a rămas în ”morișca” de calcule pentru clasarea pe o poziție de play-off.

Singurele rezultate nefavorabile din această perspectivă au fost Hermannstadt - Botoșani 2-0 și Farul - FCU 1948 Craiova 1-0. Dar chiar și așa, lupta rămâne deschisă pentru locurile de play-off, iar Oțelul poate fi luată serios în calcule.

"Chiar dacă mulți mă consideră nebun să spun asta, eu cred până la capăt în obiectivul de a ajunge pe un loc de play-off. Ne vom lupta în continuare și ne dorim să câștigăm cât mai multe jocuri până la final", a spus Dorinel Munteanu, la finalul meciului cu Petrolul.

Șapte puncte necesare, în următoarele trei etape

Urmează un calup de trei runde ce poate fi decisiv în perspectiva șanselor Oțelului de a prinde un loc de play-off. Gălățenii au de jucat astfel: Rapid (deplasare), FCU 1948 Craiova (acasă) şi Dinamo (deplasare). În aceste trei partide este nevoie de șapte puncte pentru a putea pune presiune cu adevărat pe final de sezon regulat, în vederea clasării pe primele șase locuri.

În acest calup, Sepsi are cel mai greu program: cu CSU Craiova (acasă), FCSB (deplasare), Farul (acasă). Dificil se anunță programul și pentru "U" Cluj, care după ce o întâlnește pe UTA acasă, are apoi la CSU Craiova și cu FCSB. Nici Petrolul, cu trei puncte peste Oțelul, nu pare a avea un culoar ușor: cu CFR Cluj (acasă), Hermannstadt (deplasare) și Poli Iași (acasă).

Chiar și sibienii (cu 4 puncte avans față de Oțelul) se pot încurca în următoarele trei runde: Voluntari (deplasare), Petrolul (acasă), Rapid (deplasare).

În eventualitatea în care Oțelul ar ajunge să obțină cele șapte puncte în următoarele trei etape, ar face 35 de puncte. În cazul în care Sepsi, Hermannstadt, "U" Cluj și Petrolul nu produc surprize în meciurile lor dificile, atunci distanța față de zona de play-off ar putea fi de numai unul sau două puncte, cu patru etape rămase de disputat până la fluierul final.

Citit 4930 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 21:21

3 comentarii

  • postat de hateaso
    Joi, 01 Februarie 2024 10:13
    5.2.209.***
    Cam multe egaluri! Ei?...Ce ziceti?...Nimic si chiar nimeni nu se intreaba de ce atatea egaluri si majoritatea, la jocurile de acasa?
    0
    2
  • postat de Suporter
    Marți, 30 Ianuarie 2024 06:26
    89.136.185.***
    A luat vreodată Oțelul 6 puncte din 3 meciuri?
    4
    6
  • postat de Daniel Horoiu
    Luni, 29 Ianuarie 2024 22:48
    109.37.134.***
    Echipa noastră trebuie sa cîșrige. Normal că nu vrem emoții.
    Hai, băieți.
    Se poate.
    4
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.