Duelul Arcada - Corona continuă la vârful clasamentului

Duelul Arcada - Corona continuă la vârful clasamentului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul primului eșalon de volei masculin Divizia A1 a ajuns la borna cu numărul 15, iar în vârful clasamentului este și va continua o frumoasă și interesantă dispută sportivă între multipla campioană CSM Arcada (cu cinci titluri consecutive) și Corona Brașov, echipa abia promovată.

Evident, evoluția brașovenilor este surprinzătoare la prima vedere, dar nu este vorba despre nimic întâmplător. La cârma echipei se află un antrenor, fost jucător care a făcut mare performanță până anul trecut (atât la echipa de club, cât și la națională). Este vorba despre Laurențiu Lică (gălățean get-beget, crescut și format la Clubul Sportiv Școlar), ale cărui bune intenții sunt susținute de imediatele investiții venite după promovare, în vara trecută.

Braşovul şi-a fortificat lotul, între cei transferați aflându-se și doi campioni de la Arcada - Magdaș și Kantor. În plus, le-au fost create condiții dintre cele mai bune de competiție și de pregătire. Venind cu aceste informații suplimentare, traseul brașovean în voleiul național este firesc și explicabil.

Patru puncte de recuperat

După 15 etape, vârful clasamentului este ocupat de cele două grupări. Corona are 39 puncte (setaveraj 41:11), în timp ce Arcada o urmează îndeaproape, la doar patru puncte, dar cu un meci mai puțin disputat de către gălățeni și deocamdată cu un setaveraj superior (37:9). Pentru gălățeni este un fapt bun că au ținut aproape, chiar dacă cele două înfrângeri înregistrate au venit oarecum surprinzător: 0-3 la Corona și 1-3 la Steaua.

Corona a pierdut și ea două meciuri, la rândul său, la Craiova și, surprinzător, acasă cu Rapid.

În acest clasament mai figurează în partea superioară: Rapid 31 p, Craiova 30 p, Dinamo 29 p și Steaua 26 puncte.

Lupta continuă într-un mod palpitant

Lecturând programul ultimelor șapte etape din sezonul regulat, duelul Corona - Arcada pare că va continua până la capăt. Echipa noastră are în perioada următoare trei meciuri acasă: cu Constanța, SCM "U" Craiova și Unirea Dej. Doar meciul cu SCM "U" Craiova ar putea să ridice probleme pentru gălățeni. Aproximativ similar este și programul brașovenilor: deplasări la Timișoara și Zalău, plus meci de acasă cu Baia Mare. Sunt dispute la îndemână, poate cel de la Zalău să ofere mai multe speranțe gălățenilor pentru o piedică.

Astfel, înaintea ultimelor patru meciuri din sezonul regulat, clasamentul ar putea să fie identic cu cel actual, în fruntea sa. Așadar, înainte de play-off, lucrurile se mai pot complica. Corona mai are de jucat acasă cu "U" Cluj și Dinamo, dar se va deplasa la Galați și Constanța. Suporterii gălățeni își pun mari speranțe în meciul din etapa a 20-a, Arcada - Corona, în care ar putea surveni mult dorita ”rocadă” în fruntea clasamentului. Apoi, pentru echipa noastră va urma meciul restanță, din prima etapă a returului, cu SCM Zalău. Chiar dacă va fi în deplasare, Arcada are toate argumentele pentru un rezultat favorabil, mai ales că în prezent a scăpat de grijile meciurilor internaționale. Tot efortul și preocuparea sunt acum îndreptate spre competiția internă.

După aceea, vor fi meciurile din turneul play-off, unde, de asemenea, va fi o dispută aprigă, purtată cu toate… armele!

În play-off se va juca la fel ca în sezonul anterior, din faza sferturilor de finală, locul 1 vs. locul 8, 2 vs. 7, 3 vs. 6, 4 vs. 5. Apoi, învingătoarele celor patru dueluri își vor măsura forțele în semifinale și finale.

Citit 829 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.