Alexandru Pop, perla de vânzare a Oțelului. Cotă de un milion de euro
Foto: Sportul Ilustrat

Alexandru Pop, perla de vânzare a Oțelului. Cotă de un milion de euro
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

După ce calificarea în play-off este ca și compromisă pentru gălățeni, Oţelul se poate gândi la ce jucători ar putea vinde în vară pentru consolidarea bugetului pentru noul sezon.

În ciuda faptului că n-a reușit să facă puncte câte și-ar fi dorit antrenorul Dorinel Munteanu, ori de câte ar fi meritat ca urmare a jocului prestat, Oțelul a reușit să lase o impresie bună până spre finalul sezonului regulat. Mai ales dacă ținem cont că este vorba despre o echipă nou-promovată, al cărei lot este format din mulți jucători necunoscuți pentru nivelul primei ligi din România.

Aspectele pozitive în urma acestor evoluții bune ar fi că cei din conducerea clubului se pot gândi la vânzarea unor jucători, pentru a putea consolida bugetul echipei. Unul dintre aceștia ar putea fi portarul Dur-Bozoancă, dar o nouă accidentare l-a scos din circuit. Cum media de vârstă este destul de ridicată, iar fotbaliști precum Cisotti sau Maciel (cei mai buni ai Oțelului în acest sezon, conform datelor statistice) sunt în jurul vârstei de 30 ani, este foarte greu de crezut că se pot scoate sume importante pe cei doi.

Cel mai evident jucător ca produs de vânzare este atacantul Alexandru Pop (24 ani), care s-a remarcat și printr-un număr destul de ridicat de goluri. Acesta a marcat 11 goluri și a oferit două pase decisive în cele 27 de partide de campionat. Și-a depășit deja bilanțul din sezonul anterior, când marcase de 9 ori pentru Unirea Dej (în Liga a II-a).

Înțelegerea atacantului cu gruparea gălățeană expiră pe 30 iunie 2025

Site-ul de specialitate transfermarkt îl cotează pe Alexandru Pop la nu mai puțin de un milion de euro, fiind de departe cel mai apreciat din acest punct de vedere fotbalist din lotul gălățenilor. Cota sa a explodat sub culorile Oțelului, după ce în vară era estimat la 300.000 de euro. Pe lângă faptul că este al patrulea cel mai bun marcator din campionat, la trei goluri distanță de liderul Olaru (FCSB), Pop a dovedit că este capabil să marcheze goluri extrem de spectaculoase. La fel cum a fost și cea mai recentă reușită a sa, cea din meciul cu CFR Cluj, scor 2-2. Pop a executat magistral o lovitură liberă laterală, direct în vinclul porții apărate de Sava - cel mai bun portar din Superligă, conform statisticilor.

Golul lui Pop a fost comparat cu o reușită celebră a lui Ilie Dumitrescu, în tricoul naționalei României, la Campionatul Mondial din 1994. "A dat mai bine ca mine. A tras mai puternic. Execuția e fabuloasă. Lovitura lui a fost mai bună. Mingea s-a dus mai sus acum, a mea s-a dus mai jos în plasă", a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal Club (de la DigiSport).

Un motiv în plus pentru ca Oțelul să încerce să-l vândă pe Pop în vară, la finele campionatului, ar fi că înțelegerea sa cu gruparea gălățeană expiră la 30.06.2025 (conform transfermartk), deci ar mai fi un singur sezon la Galați, după care ar putea să plece liber de contract.

Următorul meci în care atacantul Oțelului își poate crește cota este sâmbătă (ora 17.00), în deplasarea de la FC Hermannstadt.

Citit 5239 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 17:13

1 comentariu

  • postat de Ion
    Vineri, 01 Martie 2024 14:42
    5.13.155.***
    Si daca vindem ce aducem inapoi?, Banii se vor cheltui pe salarii si tot tacamul clubului la un loc si ramanem cu buza umflata.In orasul asta sant firme puternice dar nu vor sa investeasca nimic ,putine sant care dau ceva acolo .
    2
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.