CSM Arcada Galaţi a revenit pe primul loc în campionatul de volei

CSM Arcada Galaţi a revenit pe primul loc în campionatul de volei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu o etapă înaintea încheierii sezonului regulat, campionii de la Arcada au revenit în fotoliul de lider.

A fost o rundă favorabilă gălățenilor în weekend, care au profitat de pasul greșit al celor de la Corona, iar cu punctele câştigate la Timișoara au urcat pe primul loc. După o îndelungată perioadă în care au trebuit să se mulțumească cu poziția secundă în clasamentul actualei ediții, campioana ultimelor cinci sezoane a revenit în fotoliul de lider. Îndepărtarea de prima poziție de până acum a fost și datorită faptului că gălățenii au o restanță, cu SCM Zalău (care va avea loc marți), figurând în clasament, etape la rând, cu un meci mai puțin.

La Timișoara, un 3-0 clar

Duminică, elevii lui Sergiu Stancu au jucat în orașul de pe Bega, cu echipa Universității de Vest. O grupare modestă, cu doar patru puncte acumulate, staționară pe locul 11 (penultimul). Scorul a fost, conform așteptărilor, 3-0 pentru gălățeni (25-16, 25-14, 26-24). Un joc controlat cu autoritate, deși o parte dintre jucători au fost menajați, pentru că marți, 12 martie, urmează cel mai important meci al finalului de campionat regulat, cu SCM Zalău, în deplasare.

”Sextetul” de debut, cu următorii jucători în teren: Lescov, Lopez, Talpă, Aldea, Mihălescu, Gergye - Cristudor (libero). Au mai intrat: Hamacher, Butnaru, Nikula și Javad. Pe foaia de joc au mai fost trecuți Woch, Bala și Toman.

CSM Arcada a ajuns duminică seară la Zalău, iar după o noapte de odihnă au reluat programul de pregătire. Luni după-amiază a avut loc antrenamentul dinaintea meciului, iar marți, de la ora 18:00, mult-așteptata partidă, ce fusese amânată din toamnă.

Stafful tehnic și întregul lot de 14 jucători sunt conectați la maximum și vor juca numai la victorie. Mai ales că revenirea pe primul loc a fost așteptată atâta vreme, iar menținerea poziției este prioritară.

Meciul de marți va fi condus de cei mai valoroși arbitri la ora actuală (după… lăsarea la vatră a gălățeanului Lucian Năstase): Paul Szabo (Oradea) și Bogdan Stoica (București).

Pentru Arcada mai rămâne de disputat un singur meci, acasă, cu Știința Baia Mare, sâmbătă, 16 martie. După care va urma partea finală a campionatului, faza de play-off.

Rezultate și clasamentul

În penultima etapă a Diviziei A1 s-au înregistrat rezultatele: Corona Brașov - Dinamo 1-3, SCM Zalău - Steaua 2-3, UV Timișoara - CSM Arcada 0-3, Rapid - CSM Constanța 3-0, Știința Baia Mare - ”U” Cluj 3-0, Unirea Dej - SCMU Craiova 1-3.

În fruntea clasamentului, aceleași trei formații desprinse de restul plutonului, la șapte puncte. Dar lucrul cel mai important este urcarea echipei multiplei campioane pe prima poziție. De remarcat că gălățenii beneficiază și de un setaveraj foarte bun, care vine în ajutorul stabilirii ierarhiei. Așadar, clasamentul la zi are următoarea înfățișare: 1. CSM Arcada 50 de puncte (52:13), 2. Corona Brașov 50 p (54:21), 3. Rapid 49 p (51:16), 4. Dinamo 42 p, 5. SCMU Craiova 40 p, 6. Steaua 36 p, 7. CSM Constanța 31 p, 8. Știința Baia Mare 27 p, 9. Zalău 27 p, 10. Unirea Dej 13 p, 11. Timișoara 4 p, 12. ”U” Cluj 3 puncte.

Citit 1675 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2024 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.