Antrenorul Cătălin Savu: "Dorim să le dăm o șansă jucătorilor tineri"

Antrenorul Cătălin Savu: "Dorim să le dăm o șansă jucătorilor tineri"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Sporting Liești a reușit pentru prima oară o calificare în faza de play-off a Ligii a III-a de fotbal, iar antrenorul Cătălin Savu (conferențiar la Universitatea "Dunărea de Jos") este încântat de reușita elevilor săi. Profesorul Savu este și coordonator al licenței UEFA C la Galați, dar și promotor activ al ideii de a se construi un stadion nou în orașul nostru.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră calificarea în play-off?

- Bucuria este imensă pentru comunitatea locală, plus în rândul antrenorilor și al tuturor celor din club. Este pentru prima oară în istoria clubului, de patru ani de când există acest format, când echipa se califică în play-off. Ne-am dorit enorm să ajungem aici, chiar dacă am avut ca obiectiv declarat la începutul sezonului să ne clasăm între primele șase. Știam că avem jucători buni, ne mai lipsea poate acel mental care să ne facă să fim capabili să luptăm de la egal la egal, în momentele decisive, cu echipele mai puternice financiar. Dar am zis că putem să facem anul acesta pasul, am demonstrat că avem valoarea necesară și că am făcut pregătire foarte bună pe tot parcursul anului.

- Poate Sporting să furnizeze jucători către Oțelul sau echipe din ligi superioare?

- Suntem un club formator, nu avem un buget fantastic ca să putem lua cu bani vreun jucător anume. Colaborăm foarte bine cu toate cluburile care au echipe de juniori republicani, cu Școala de Fotbal Oțelul, cu LPS, cu Suporter Club Oțelul. În același timp, ne uităm să atragem și jucători talentați din județele limitrofe, Vrancea, Brăila sau Tulcea. Dorim să le dăm o șansă tinerilor jucători și să fim o rampă de lansare pentru cei care doresc să primească această șansă pentru a deveni ulterior fotbaliști la un nivel mult mai înalt. Ne-am dori să putem da jucători direct către Oțelul în Liga I, chiar dacă e foarte greu, dar în Liga a II-a cred că sunt câțiva componenți ai lotului nostru care pot face pasul.

- Cu ce gânduri abordați faza de play-off din acest an?

- Vrem să căpătăm experiență și să ne demonstrăm încă o dată că putem lupta de la egal la egal cu echipe mai puternice financiar, iar în sezonul viitor să putem încerca un obiectiv mai îndrăzneț. Dacă păstrăm același nucleu de jucători, cu câteva mici întăriri, cred că putem mai mult.

- Cât de mult e nevoie de un nou stadion la Galați?

- Este nevoie de un complex sportiv, nu doar de un stadion. Avem la Stadionul "Dunărea", unde se poate face legătura către baza "Siderurgistul". Am spus-o cu foarte mult timp în urmă, când exista în ţară doar Arena Națională, că e nevoie de un stadion. Și s-a dovedit că în toate orașele puternice au apărut stadioane moderne, așa că îmi doresc în continuare să fie și la Galați. Dacă se întâmplă ca Oțelul să ajungă într-o cupă europeană, ar trebui să joace în altă localitate și suporterii minunați ai echipei nu merită să pățească din nou acest lucru.

- Cum decurge licențierea antrenorilor la Galați?

- Avem cursanți din Galați, dar și din județele din jur, în care nu există un reprezentant al federației pentru licențiere. Anul acesta sunt toate cele 25 de locuri ocupate și sunt șanse ca la toamnă să dăm startul unei noi sesiuni. Obiectivul meu este să putem livra și Licența B la Galați, iar asta aș vedea-o în legătură cu Facultatea de Educație Fizică și Sport. Avem nevoie de sport și performanță motrică în cadrul facultății, este un vis al meu care îmi doresc să devină realitate. Mai ales că se aude că în următorii ani se dorește să se impună, de la nivel european, ca antrenorii să aibă studii superioare.

Citit 1875 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 10:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro