CSM Arcada - calificare în finală, după o seară de vis

CSM Arcada - calificare în finală, după o seară de vis
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un meci ca acesta va fi ținut minte multă vreme de către protagoniști. A durat 150 de minute, fără prea multe momente de respiro.

Astfel poate fi caracterizată confruntarea de sâmbătă seară de la Galați. A fost al treilea joc, decisiv pentru calificarea în finala primului eșalon de volei masculin. Un joc încins, o dispută veritabilă, susținută de două dintre cele mai valoroase echipe ale campionatului, CSM Arcada și Dinamo, încheiat cu scorul de 3-2 în favoarea gazdelor.

Calificarea au reușit-o astfel gălățenii, destul de greu, la capătul unui joc în care au beneficiat, mai mult ca altădată, de încurajările permanente ale unui public fierbinte.

Partida a debutat cu un set dominat clar de echipa noastră, încheiat un scor extrem de categoric: 25-14. Au urmat alte două acte în care echilibrul și-a spus cuvântul, dar la capătul cărora s-au impus bucureștenii. În setul secund s-a mers cap la cap până la 16-16, dar la final tabela a indicat 21-25. În al treilea parţial, Arcada a debutat mai bine, cu 6-2, dar egalitatea s-a restabilit la 8, iar de aici s-a mers cap la cap până la 22-22, cu 23-25 la final.

A fost nevoie de o mobilizare totală pentru a putea fi evitată o înfrângere în fața propriilor fani, pe care gălățenii n-ar fi meritat-o

A fost 5-5, 10-10, 20-20, dar s-a făcut 2-2 la seturi, la limită, 25-23.

Într-un fel s-a repetat povestea meciului de miercuri, din Capitală. Numai că decisivul pentru 3-2 a fost dominat de o manieră categorică de băieții lui Sergiu Stancu. Din start s-a văzut că Arcada își dorește cu orice preț a șasea finală. Și calificarea a fost obţinută fără drept de tăgadă. De la 4-2, a venit la serviciu Lescov, iar acesta a rămas pe poziție după nu mai puțin de șase reușite! Finalul de meci a fost trăit de public în picioare, iar scorul a curs la 12-5 și 15-9.

Ultimul punct a fost realizat de căpitanul Marian Bala. "Meci foarte, foarte greu, cu multe emoții. Am avut unele scăderi de ritm, dar până la urmă publicul a fost de partea noastră și ne-a purtat spre un succes deosebit", a spus căpitanul, imediat după joc.

Dinamoviștii au recunoscut superioritatea gălățenilor

Prin vocea unuia dintre cei mai importanți jucători din lot, Bela Bartha, dinamoviștii au recunoscut în cele din urmă superioritatea celor de la CSM Arcada. "Un joc deosebit, în care gălățenii au gestionat foarte bine finalul. Și pentru asta merită felicitări", ne-a declarat Bartha.

Sergiu Stancu, antrenorul fericit, la final, a declarat: "Am avut parte de o atmosferă extraordinară, publicul nostru ne-a împins, efectiv, spre acest mare succes. Ne-a încurajat permanent și s-a resimțit mai ales în momentele grele. Dinamo a făcut un joc bun, ne-a pus în gardă la un moment dat și acest lucru ne-a dus spre victorie. Ne vom odihni puțin și apoi ne vom pregăti pentru marea finală".

A fost o seară minunată, o seară de vis! Duelul a fost unul extrem de interesant pe teren, dar și în rândul galeriilor - întrucât 50 de bucureșteni s-au aflat în tribună. Până la urmă, gălățenii au avut câștig de cauză la toate capitolele.

Arbitrajul lui Bogdan Stoica și Cristian Cristea (București) a fost sprijinit și de sistemul Challenge.

Acum urmează marea finală, în sistemul de cel mai bun din cinci meciuri, în care multiplii campioni vor juca cu formaţia Corona Brașov.

Citit 781 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.