Noi modificări ale Federației pentru sezonul următor

Noi modificări ale Federației pentru sezonul următor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campionatul românesc de baschet suferă modificări de la an la an, ceea ce pare să fie una dintre principalele probleme pentru marja de progres extrem de lentă cu privire la interesul publicului general pentru fenomen.

De exemplu, pentru sezonul următor deja s-a stabilit ca regula de doi jucători români permanent pe teren să fie schimbată. Astfel, din sezonul 2024-2025, doar un singur jucător român va fi obligatoriu de folosit pe toată durata partidei. În același timp, pe foaia de joc pot fi trecuți șase străini, ceea ce deschide calea jucătorilor de peste hotare să fie legitimați într-o proporție foarte mare. Această decizie a fost validată în Comitetul Director al Federației de specialitate la începutul acestei săptămâni, ca urmare a votului unanim al cluburilor din Liga Națională. 

CSM Galați stă bine la capitolul jucători români, după ce a prelungit înțelegerile cu Marius Ciotlăuș și Andrei Calenic. Sub contract se mai află Alexandru Berca, Vadim Răducan și Ștefan Păduraru. 

O altă modificare se pare că va fi cea a sistemului competițional. Deși trebuia să se treacă la nivelul de 16 echipe, fiecare cu fiecare, apoi fazele de play-off și play-out, președintele federației Carmen Tocală se pare că ar avea alte gânduri. Este vorba despre a rămâne 18 echipe, fără a se cunoaște precis modul de desfășurare al partidelor. Partea ciudată ține de modul cum vor fi stabilite ultimele două echipe, în afară de cele 16 deja cunoscute pentru sezonul următor. Este în dezbatere organizarea unui turneu de șase echipe, în septembrie, între ultimele patru clasate în sezonul anterior din Liga Națională (CSM Ploiești, CSM Focșani, CSM Tg. Jiu, Laguna București), plus locurile 3 și 4 din Liga I (al doilea eșalon) - Politehnica Iași, respectiv CSU Cluj-Napoca (a doua echipă din Cluj). 

O decizie finală referitoare la sistemul competițional urmează să se ia în perioada următoare, cel mai probabil la finele acestei luni.

Citit 828 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2024 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.