Începe regalul fotbalistic de la Euro 2024

Începe regalul fotbalistic de la Euro 2024
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Campionatul European de fotbal din Germania va debuta vineri, cu meciul de deschidere dintre selecționata țării-gazdă și Scoția

După debutul din 14 iunie, urmează o lună plină de fotbal, până pe 14 iulie, la care va contribui și naționala României - calificată la acest turneu final.

Formatul competiţiei cuprinde șase grupe de câte patru echipe, care totalizează 24 de participante. Se vor califica în ”optimi” primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea. Apoi se joacă în sistem eliminatoriu câte un meci pentru fiecare fază, cu optimi, sferturi, semifinale și finala.

Grupele competiției

Iată componenta celor șase grupe de la Euro 2024.

Grupa A: Germania, Scoția, Elveția, Ungaria;

Grupa B: Italia, Croația, Spania, Albania;

Grupa C: Anglia, Slovenia, Danemarca, Serbia;

Grupa D: Franța, Olanda, Austria, Polonia;

Grupa E: Belgia, ROMÂNIA, Slovacia, Ucraina;

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.

 

Meciul de debut Germania - Scotia este programat vineri, de la ora 22:00. Apoi se vor juca, în primele două etape din grupe, câte trei meciuri pe zi, de la 16:00, 19:00 şi 22:00.

Anglia și Franța sunt considerate de casele de pariuri mari favorite la câștigarea trofeului. Britanicii au o cota de 4,00, în timp ce francezii sunt cotați aproape, la 4,50. Urmează Germania (6,00), Portugalia (7,50) şi Spania (9,00). Deținătoarea trofeului, Italia, are cota 15,00 pentru a repeta figura din urmă cu trei ani. România are cotă 250, doar alte patru echipe fiind mai slab cotate: Georgia, Slovacia, Slovenia și Albania.

Marii absenți ai turneului

Ca la fiecare ediție de turneu final există și absențe importante. Capul de afiș îl ține Erling Haaland, a cărui națională din care mai face parte și Martin Odegaard n-a reușit să se califice la turneul final.

Din cauza accidentărilor, vor absenta nume importante precum Frenkie de Jong (Olanda), Alaba (Austria), Gabi (Spania), Gnabry (Germania), Lucas Hernandez și Christopher Nkunku (Franța). Mai absentează din motive de decizie a selecționerilor: Grealish, Rashford, Sterling, Maguire (Anglia), Hummels, Goretzka (Germania), Courtois (Belgia) și Lucas Vazquez (Spania). Sunt suspendați și vor absenta francezul Pogba (dopaj), respectiv, italianul Tonali (pariuri).

În România, partidele pot fi urmărite în transmisiune directă pe ProTV, postul generalist deţinător al drepturilor de difuzare. Printre comentatorii partidelor se va număra și gălățeanul Andrei Grecu.

Citit 1178 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2024 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.