Liga a II-a de fotbal: FCM Dunărea – Dinamo II 1-1 (0-1)

Liga a II-a de fotbal: FCM Dunărea – Dinamo II 1-1 (0-1)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dunărea – locul 12, Dinamo II – locul 7. La prima vedere, un meci disproporţionat. În realitate însă diferenţa dintre cele două formaţii care s-au confruntat sâmbătă, la Galaţi, nu era decât de două puncte (10 cu 12). Datele prezentate mai sus ne arată că meciul se anunţa destul de echilibrat încă din start. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Dunărenii au stăpânit terenul mai multă vreme, însă nu au fost periculoşi în preajma porţii adverse. De partea cealaltă, bucureştenii s-au apărat grupat şi au apelat la arma contraatacului, cea care le-a şi adus golul cu care au deschis scorul. În min. 27, Păun (venit de la prima echipă) a creat o fază consistentă, a pătruns în careu, de unde a încercat poarta; cum mingea a ocolit-o, aceasta a ajuns la Bucă: 0-1. Până la gol a mai fost o fază periculoasă în terenul nostru (min. 18), atunci când Pârvu l-a blocat pe Liviu Ganea (un alt jucător de la prima echipă) – scăpat singur! – la 30 de metri de propriile buturi. Până la pauză am mai consemnat două oportunităţi ale gazdelor – ale lui Cârjan şi Grosu – nefructificate.

La reluare, Chelaru a luat locul lui Bostan şi faţa ofensivei gălăţene s-a schimbat. Cârjan a trimis cu capul şi portarul advers a deviat în corner, iar apoi o lovitură liberă a lui Cioinac a rămas fără rezultat pe tabela de scor. Acelaşi Bucă a avut prilejul să majoreze scorul – tot pe un contraatac tăios – însă Pârvu a intervenit salvator. A urmat o suită de ocazii la cele două porţi: combinaţie reuşită, şut defectuos al lui Cristea (min. 60); Chelaru l-a obligat pe portarul advers să acorde încă un corner (62); încă o intervenţie salutară a portarului nostru în faţa lui Păun (63); Cârjan – şut consistent, dar pe lângă „vinclu”. La acest joc pe contre a intervenit eliminarea lui Cucu (min. 69), acesta a atacat imprudent la mijlocul terenului şi a fost penalizat cu al doilea galben şi trimiterea sa la cabine. Cu 0-1 pe tabelă şi cu jucător în minus, misiunea gazdelor a devenit aproape imposibilă. Dar totuşi, spre lauda lor, jucătorii s-au mobilizat exemplar şi nu s-au împăcat cu gândul înfrângerii. La zece minute de la acest episod, Radu a oferit o centrare de calitate lui Chelaru şi „capul” acesta a trimis lângă bară: 1-1. A urmat un sfert de oră halucinant, cu multe situaţii mari de gol, la ambele porţi, dar tabela nu a mai suportat nicio modificare.

A arbitrat Dan Burcă (Mangalia) – asistat de Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamţ) şi Florin Pucheanu (Dâmboviţa), formaţiile

FCM Dunărea: Pârvu – Radu, Marin, Cucu, Popescu – Cionac, Bostan (min. 46 Chelaru), Cristea (66 Enache), Bârlădeanu, Grosu, Cârjan (81 Velescu).

Dinamo II: Ciucă – Stanca, Crişan, Ioniţă, Burnea – Scărlătescu, Burcă, Mişu (73 Mihăescu), Păun (79 – Bitez), Bucă, Liviu Ganea.

La gălăţeni nu a putut evolua Vali Munteanu, acesta contractând o răceală puternică.

Citit 1097 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2011 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.