„Bute, suveran planetar al categoriei supermijlocii!”

„Bute, suveran planetar al categoriei supermijlocii!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv * Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson, în 12 reprize, de o manieră care a generat reacţii entuziaste în presa internaţională * Nimeni până la Bute nu-l mai bătuse pe Johnson atât de clar

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, ieri dimineaţă, în cadrul unei gale la Quebec. Bute a boxat tactic perfect în faţa celui mai dificil adversar de până acum, reuşind să-l surclaseze pe jamaican aşa cum nimeni nu o mai făcuse, nici măcar celebrul Bernard Bopkins, în 1997. Doi dintre arbitri l-au dat câştigător pe românul din Pechea în toate cele 12 reprize, iar al treilea a considerat că Johnson a fost doar într-o singură repriză superior. Singura consolare a jamaicanului, redutabil în defensivă, este că a scăpat şi după acest meci fără nicio înfrângere în carieră prin KO.

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani, are acum 51 de victorii, din care 35 prin KO şi 16 înfrângeri.

Bute: „Îl vreau pe câştigătorul din Super Six”

Lucian Bute, care a arătat o formă fizică impresionantă, a declarat că s-a pregătit extrem de mult pentru meciul cu Johnson şi că este foarte mulţumit, chiar dacă a câştigat doar la puncte. "M-am pregătit foarte serios, i-am pus multe probleme. Am încercat să-i evit loviturile, m-am mişcat foarte bine. Sunt foarte mulţumit de rezultat, chiar dacă am câştigat la puncte, este o etapă în cariera mea, o trec la experienţă. Am fost într-o formă fizică foarte bună şi asta m-a ajutat. A fost un meci perfect, în care m-am descurcat foarte bine. Mi-am respectat planul şi asta a contat cel mai mult. Trebuie să ştiţi că nimeni nu a reuşit să-l învingă la o diferenţă atât de mare. În repriza a patra m-am accidentat, însă am lăsat deoparte orice durere. Sper doar să nu fie ceva grav”, a declarat Bute.

Pugilistul român a adăugat că îşi doreşte ca următorul meci să fie unul pentru unificarea centurilor. „Vreau să-i înfrunt pe toţi de la categoria mea, să am adversari din ce în ce mai puternici. Îmi doresc meciul de unificare cu câştigătorul Super Six. Voi fi prezent la finala dintre Ward şi Froch (n.r. – pe 17 decembrie), să vedem cum decurg discuţiile. Sunt gata să lupt cu oricine”, a precizat Bute.

Larouche: „L-a dus la şcoală pe Johnson”

Antrenorul lui Lucian Bute, Stephan Larouche, a declarat, după meciul cu Glen Johnson, că românul "l-a dus la şcoală" pe jamaicanul care înaintea confruntării declarase că este pregătit pentru un război. "Johnson declarase că este gata pentru un război, dar Lucian l-a dus la şcoală, l-a făcut să-şi dorească doar să nu piardă prin KO. El l-a respectat pe Lucian cum n-a respectat pe nimeni înainte", a spus Larouche.

Bute, elogiat în toată lumea

Presa internaţională notează că românul a promovat cel mai important test al carierei sale şi l-a surclasat cu uşurinţă pe Johnson. Site-ul Federaţiei Franceze de Box a intitulat "Bute străluceşte în faţa lui Johnson" articolul despre victoria românului. "Românul care trăieşte în Canada, neînvinsul Lucian Bute, suveran planetar al categoriei supermijlocii, l-a învins, sâmbătă, în Quebec City, pe jamaicanul care locuieşte în Miami, Glen Johnson", scrie ffboxe.com.

Boxingscene.com a titrat: "Nimic «super» fără el: Bute face o demonstraţie". "Românul a răspuns întrebărilor referitoare la ce poate face împotriva unui adversar de top, cu valoarea demonstrată, printr-o prestaţie de clasă. Bute a obţinut o decizie unanimă cu un box inteligent şi cu lovituri puternice, uimitoare", menţionează sursa citată.

"Bute rămâne campion", a titrat rds.ca, precizând că românul "a dominat complet meciul cu Glen Johnson, care nu a mai fost dominat niciodată astfel de la înfrângerea din iunie 1997, din confruntarea cu Bernard Hopkins".

Citit 1216 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2011 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.