Criogenia salvează campioana / Oţelul - Sportul 1-0
Foto: Foto: Sorin Pană

Criogenia salvează campioana / Oţelul - Sportul 1-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa lui Dorinel Munteanu a luat trei puncte congelate aseară * A fost foarte frig, iar la 1-0 s-a activat perdeaua defensivă care a făcut formaţia dunăreană campioana României * Laurenţiu Iorga a adus iarăşi o victorie importantă


 

OŢELUL GALAŢI – SPORTUL STUDENŢESC 1-0 (0-0)

Meci disputat aseară în etapa a XIV-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 4.000 de spectatori;

A marcat: Iorga 49’;

Cartonaşe galbene: Paraschiv 90+2’ / Lungu 73’, Ferfelea 83’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Viglianti, Filip (69’ Paraschiv), Giurgiu – Antal (88’ Frunză), Pena, Iorga (80’ Ilie). Antrenor: Dorinel Munteanu.

SPORTUL: Popescu – Beţa, Patriche, Lung, Maxim – Farmache, Lungu (75’ Nistor) – Lazăr, Ferfelea, Târnăcop (63’ Nicola) – Curelea. Antrenor: Daniel Isăilă.

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti). Asistenţi: Nicolae Megheşan (Târnăveni), Gabriel Stroe (Piteşti).


 

Fotbalul se dezvoltă mereu, ca infrastructură, dar de fiecare apare câte un aspect neprevăzut care îl trimite înapoi, la origini. A fost implementat gazonul-biliard, iar la Galaţi ţi-e şi milă să calci pe el, a apărut necesitatea instalaţiei de nocturnă, însă la malul Dunării „felinarele” şi-au făcut simţită prezenţa destul de târziu. Dar s-au iţit. Se vor acoperi şi părţi esenţiale de tribune ca să nu mai plouă pe plătitorii de bilete, însă confortul microbistului de rând va avea mereu smalţul sărit. Când vine iarna, cine-i încălzeşte pe înfofoliţii care tremură precum maidanezii în intersecţie? La ce frig a fost aseară pe „Oţelul”, doar cu arcanul i-ai fi putut scoate din casă pe amatorii de mingicăreală. Şi totuşi, au venit cam 4.000 de gălăţeni, o performanţă greu de atins pe o asemenea vreme chiar şi de prezenţele efemere din muzica autohtonă.

Încălzirea lui Jancker

A semănat şi cu atmosfera de concert ce s-a întâmplat aseară pe arena din Ţiglina III, liderul peluzei „ultraşilor” locali, Dan Neculcea, zis Jancker, plimbându-se prin faţa tribunelor I şi a II-a ca pe bulevard. Poporul îngheţat până-n măduva oaselor a reacţionat superb, un banal meci cu Sportul Studenţesc (aşa cum ni-l anunţa clasamentul la zi al Ligii I) beneficiind de zgomot cu mult peste aşteptări. „Oţelarii” cu fulare şi cojoace au căutat şi fotbalul propriu-zis la elevii lui Dorinel Munteanu, iar Antal a avut golul în bocanc încă din start, dar a pasat în loc să trimită în aţe de la câţiva paşi (2’). Apoi a apărut Costin, din chelia-i fermă plecând un balon pe care scria 1-0. N-a fost de acord Popescu, portarul oaspeţilor (20’) şi nici la execuţia de ceasornicar a lui Viglianti nu s-a dezgheţat tabela (39’). Goalkeeperul advers era bătut.

Iorga are lipici la gol

Vigli, revenit printre titulari, s-a evidenţiat cu adevărat în minutul 49, când a executat ca un maestru o lovitură liberă, mingea a bubuit bara, iar Iorga, mult mai aproape de finalizare decât la Tg. Jiu, a tras tare. Curelea, aflat pe traiectorie, şi-a împins „gogoaşa” în plasă. N-avea ce să-i facă. Oţelul s-a jucat apoi periculos, acelaşi Curelea dorind să dreagă busuiocul, dar Grahovac a demonstrat că nu degeaba şi-a măsurat recent forţele cu Nani şi Rooney (65’).

Citit 1748 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2011 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.