Universitatea Cluj – Oţelul Galaţi / Liga le-a crescut cota!
Foto: Dănuţ Lungu

Universitatea Cluj – Oţelul Galaţi / Liga le-a crescut cota!
Silviu Ilie (dreapta) şi ceilalţi „oţelari” şi-au modificat în bine cota de piaţă participând în grupele Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* UEFA Champions League macină echipele de nivelul campioanei României care nu sunt obişnuite să joace în sistemul sâmbătă-miercuri-sâmbătă * Oţelul are nevoie de cel puţin un punct la Cluj pentru a rămâne în plutonul fruntaş al Ligii I * Cota jucătorilor lui Dorinel este în continuă creştere


UNIVERSITATEA CLUJ – OŢELUL GALAŢI

Meci programat duminică în etapa a XV-a a Ligii I;

„Cluj Arena” – ora 16.00 (în direct la Digisport);

Echipele utilizate:

UNIVERSITATEA: M. Popa – Unguruşan, Abrudan, Szukala, Grecu – Marinescu, Boştină, Păcurar – Machado, Tony, Ad. Cristea. Antrenor: Ionuţ Badea.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu – Viglianti, Neagu, Giurgiu – Antal, Punosevac, Ilie. Antrenor: Dorinel Munteanu.


Întrebat cu ce a rămas după experienţa Champions League, competiţie în care Oţelul n-a acumulat niciun punct (n.r. – mai are un joc programat la Lisabona, cu Benfica), antrenorul Dorinel Munteanu a vorbit despre experienţă. „Asemenea partide te călesc pentru celelalte întreceri. În Liga Campionilor nu există echipe care pierd. A participa aici este deja un mare câştig, doar nu ajungi în întrecerea starurilor pe ochi frumoşi”, parează Neamţul care vorbea, după tragerea la sorţi a grupelor, despre acumularea a nouă puncte. „Poate că am fost prea încrezător în forţele echipei mele. Asta nu înseamnă că mi-am pierdut încrederea în băieţi”, adaugă fostul internaţional.

Creştere de aproape 2 milioane

Siteul www.transfermarkt.de, cel mai cunoscut portal care analizează cota fotbaliştilor din toată lumea, are o părere în plus: „oţelarii” au crescut consistent în valoare în cele cinci jocuri de Liga Campionilor. Dacă în vară cota de piaţă a campioanei României se apropia timid de 15 milioane de euro, acum toţi sportivii aflaţi sub comanda lui Dorinel fac împreună 16.850.000 de euro. Conform siteului german, cel mai scump roş-alb-albastru este mijlocaşul Liviu Antal, 1.100.000 de euro, iar portarul Branko Grahovac înregistrează un salt impresionant: de la aproape 500.000 la un milion! Treisprezece fotbalişti din vestiarul dunărean costă acum cel puţin 700.000, iar Ioan Filip, şomerul din vara anului precedent, are un preţ de 600.000 de euro.

„Partidă grea la Cluj”

Meciul cu FC Basel, de marţi seară, acela după care au fost actualizate cotele „oţelarilor”, este urmat de un joc de campionat cu Universitatea Cluj. Duminică, Sergiu Costin şi colegii săi trebuie să obţină măcar un punct pentru a rămâne în plutonul fruntaş. „U Cluj este o formaţie puternică, s-a investit cu cap acolo şi vom avea o partidă foarte grea. Îmi doresc totuşi să ne păstrăm invincibilitatea din ultimele etape, indiferent care ar fi adversarul nostru”, mai spune Munteanu care va opera câteva modificări în primul unsprezece.

Citit 2228 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.