Minutul şi scorul, Dorinele!

Minutul şi scorul, Dorinele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tehnicianul formaţiei gălăţene a avut un deja-vu în momentele de prelungire de pe „Cluj Arena”: echipa sa a încasat cel de-al şaptelea gol trecut de minutul 90 din mandatul său la Dunăre * „N-o pun pe seama ghinionului, totul depinde de modul în care sunt tratate acţiunile de atac şi de apărare”, comentează Neamţul 

Ţinea, până la urmă, de şansă ca mingea să nu intre în poarta Oţelului duminică seară. Clujenii, deşi aplicau o partitură pe placul defensivei roş-alb-albastre (n.r. – Sergiu Costin s-a distrat cu mingile bubuite în faţa propriilor buturi), trăgeau speranţa că la un moment dat va apărea devierea de care aveau nevoie. Campionii României se descotorosiseră de balon şi aşteptau fluierul final pentru a contabiliza cea de-a cincea victorie la rând, realmente o performanţă. Ultimul trasor a picat însă ca o săgeată în inimile fanilor „oţelari”, balonul făcându-şi până la urmă loc în plasă. „Când câştigi în minutul 92, fotbalul este cel mai frumos din lume, dar când iei în gol în prelungiri rămâi fără respiraţie”, afirmă Marius Stan, şeful trupei locale. Şi el, dar şi antrenorul Dorinel Munteanu evită să dea vina pe ghinion. 

Mai ţineţi minte meciul din Danemarca?

„Nu pun pe seama lipsei de şansă, totul depinde de modul în care sunt tratate acţiunile de atac şi de apărare”, spune fostul internaţional care nu poate uita anul 2003, atunci când România, cu el la mijlocul terenului, primea gol în Danemarca în minutul 94 şi rata calificarea la Euro 2004. „Trebuie să fim responsabili până la finalul jocului, nu putem să ne gândim mai repede la sfârşitul meciului”, adaugă Dorinel care, de asemenea, a fost criticat acum opt ani că n-a ţinut mai mult de minge la ultimul corner al „tricolorilor”. Povara acelor clipe îl urmăreşte şi în cariera de antrenor, în cei doi ani şi jumătate de când conduce Oţelul primind şapte goluri după minutul 90! În primul sezon încasase numai unul şi, dacă socotim şi penaltiul ratat de Viglianti cu Gaz Metan, în stagiunea trecută, ajungem la opt situaţii dramatice petrecute pe final de joc. Cu Neamţul pe margine, „oţelarii” au punctat doar în patru rânduri în secundele care premerg fluierul de final.

Meciuri decise după minutul 90

Oţelul – Timişoara 3-3 (Luchin 90’)

Oţelul – Astra 3-2 (Iorga 91’)

Oţelul – Braşov 1-0 (Costin 90’)

Oţelul – CFR Cluj 1-1 (Peralta 91’)

Oţelul – Brăneşti 1-1 (Pena 91’)

Braşov – Oţelul 1-0 (Ilyeş 91’)

Oţelul – Dinamo 3-3 (Grigore 90’)

Oţelul – Gaz Metan 2-2 (Viglianti, penalti ratat 92’)

Brăneşti – Oţelul 1-2 (Paraschiv 92’)

Petrolul – Oţelul 2-1 (Opriţa 90’)

Steaua – Oţelul 2-1 (Fl. Costea 92’)

U Cluj – Oţelul 1-1 (Tony 92’)

 

 

 

 

 

 

 

Citit 1164 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2011 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.