Campionii, treziţi de upercut / Oţelul, 1-1 la Cluj
Foto: Foto: Prosport

Campionii, treziţi de upercut / Oţelul, 1-1 la Cluj
„Oţelarii” au fost foarte aproape de o victorie care i-ar fi apropiat de podiumul clasamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * O minge boxată de portarul Brăneţ în prelungiri s-a scurs ca la biliard din Antal în bocancii lui Tony şi urcarea de efect pe locul 4 a fost anulată * Roş-alb-albaştrii rămân însă neînvinşi timp de cinci etape în campionat * Iorga, la al treilea gol consecutiv în Liga I, ieri din penalti


UNIVERSITATEA CLUJ – OŢELUL GALAŢI 1-1 (0-1)

Meci disputat ieri în etapa a XV-a a Ligii I;

Cluj Arena – 4.000 de spectatori;

Au marcat: Tony 90+2’ / Iorga 15’ pen.;

Cartonaşe galbene: Păcurar 15’, Cristea 57’, Szukala 89’ / Neagu 45+3’, Ilie 82’, Punosevac 89’;

Echipele utilizate:

UNIVERSITATEA: Matache – Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu – Păcurar (79’ Morar), Boştină, Marinescu – Machado (73’ Grozav), Tony, Cristea. Antrenor: Ionuţ Badea.

OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu (34’ Antal) – Neagu (78’ Punosevac), Filip, Giurgiu – Iorga, Paraschiv (35’ Pena), Ilie. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad). Asistenţi: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Iulius Timar (Marghita).


Tricouri noi, cu mult roşu şi alb pe abdomen, schimbări consistente în primul unsprezece, Grahovac fiind trecut direct în tribună, şi cu o oarecare vulnerabilitate în defensivă. Astfel s-a prezentat Oţelul ieri după-amiază pe „Cluj Arena”, dar pare-se că experienţa Basel le-a folosit roş-alb-albaştrilor. Adică nu s-au mai aruncat din prima pe zona moale a adversarului, preferând să stea la cutie.

Clujul, cu un 4-3-3 foarte tehnic, a copiat gruparea gălăţeană din jocul cu alde Streller şi Frei, s-a cuibărit în 30-le dunărean şi a făcut „au” la intrarea experimentatului Paraschiv cu balonul la picior în suprafaţa de pedeapsă. Păcurar s-a dus pe driblingul „oţelarului”, i-a confiscat piciorul şi Haţegan a arătat justificat punctul de la 11 metri.    

Ofsaid inventat la 1-0!

N-a fost nicio problemă pentru Iorga în a transforma penaltiul, reuşita dobrogeanului – a treia la rând în campionat! – urcând campioana României pe poziţia a patra în clasament (15’). Munca dificilă abia începea însă, o sumedenie de centrări de pe toate părţile scoţându-i în evidenţă pe „bătrânii” Costin şi Brăneţ, 67 de ani împreună.

Pena putea linişti apele şi transpiraţia celor două formaţii chiar în momentele de prelungire ale primei reprize. Servit ca la cinci stele de Costin, a trimis puţin peste transversală de la numai câţiva paşi de gol şi a urmat din nou asaltul ardelenilor, dar fără situaţii rarisime. Momentul decisiv al jocului din Dealul Feleacului s-a consumat în minutul 86. Sau a fost unul dintre ele. Pe un contraatac rapid, Punosevac a scăpat singur cu portarul de la 40 de metri, iar asistentul Timar din Marghita a ridicat aiurea fanionul. Mare greşeală!

Sălă şi Para, accidentaţi devreme

Situaţia iminentă de 2-0 pentru gălăţeni a fost urmată de o bâjbâială în prelungiri, cu o minge boxată de Brăneţ în Antal, chişca a ajuns în picioarele lui Tony. Nimeni şi nimic n-a mai putut salva o egalare mai rece decât temperatura de afară (90+2’). De pe locul al patrulea, acolo unde fusese urcată din primul sfert de oră al deplasării din Transilvania, formaţia Neamţului a primit upercut până pe poziţia a şaptea. Tot la capitolul pierderi – nu se ştie pentru câtă vreme – sunt trecuţi şi jucătorii Sălăgeanu şi Paraschiv, schimbaţi după numai jumătate de oră din cauza unor accidentări.

Citit 1417 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.