Handbalistele de la Oţelul, program spartan de antrenamente! Moş Nicolae vine în cantonament

Handbalistele de la Oţelul, program spartan de antrenamente! Moş Nicolae vine în cantonament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De luni, câte două antrenamente pe zi, pentru ocupantele locului secund din Liga Naţională * De Sărbători, handbalistele  antrenate de Alexandrina  Soare vor sta mai mult în sală decât pe acasă * Turneu amical înainte de Crăciun şi un altul - imediat după

Întreruperea campionatului Ligii Naţionale feminine, ocazionată de participarea echipei naţionale la Campionatul Mondial din Brazilia, nu înseamnă şi program lejer de Sărbători pentru handbalistele de la HC Oţelul Galaţi. După o scurtă vacanţă, ele şi-au reluat pregătirile în urmă cu o săptămână, perioada cea mai uşoară din luna decembrie pentru că au avut parte doar de antrenamente lejere, de reacomodare la efort. Greul începe de astăzi, antrenoarea Alexandrina Soare anunţând un program extrem de dur, cu câte două antrenamente pe zi. „Vor fi zece zile de semicantonament, cu câte două şedinţe de pregătire pe zi, între care fetele vor rămâne împreună, la odihnă. Practic, vor sta pe acasă doar nopţile”, a spus antrenoarea.

Nici finalul de an - atunci când toată lumea se pregăteşte de Crăciun sau de Revelion - nu va fi prea „omenesc” pentru handbalistele Oţelului. Pe 21 şi 22 decembrie vor participa, la Brăila, la un turneu amical, unde vor mai fi prezente, alături de gazdele de la HC Dunărea, formaţiile din Iaşi şi Roman.

Apoi, pe 28 şi 29 decembrie, Oţelul va fi gazda unui turneu asemănător la care au confirmat prezenţa echipele CSM Bacău, Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti.

Obiectiv: patru victorii în ianuarie

Antrenoarea formaţiei gălăţene a explicat acest program foarte intens prin necesitatea ca jucătoarele sale să fie în formă maximă la începutul anului viitor. „Următoarele patru meciuri, toate programate în ianuarie, sunt împotriva unor echipe accesibile. De aceea îmi doresc să ne prindă în vârf de formă, să terminăm turul în forţă. Sper să acumulăm chiar punctaj maxim din aceste meciuri, pentru că programul din retur este foarte greu, cu deplasări la mai toate echipele puternice din campionat”, a declarat Alexandrina Soare. Antrenoarea a precizat că în această pauză competiţională nu se preconizează ca Oţelul să fie activă pe piaţa transferurilor, noul an urmând să fie început fără modificări în componenţa lotului.

După opt etape, HC Oţelul se află pe locul doi în clasament, cu 13 puncte, fiind devansată doar de Oltchim Rm. Vâlcea.

Campionatul se va relua pe 14 ianuarie, în prima lună din 2012 Oţelul având următorul program de jocuri: acasă cu CSM Ploieşti, deplasare cu Neptun Constanţa (18 ianuarie), acasă cu SCM Craiova (21 ianuarie) şi HCM Roman (25 ianuarie), deplasare cu Oltchim (28 ianuarie).

Citit 976 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.