Preşedintele FCM Dunărea acuză FRF de încălcări grave de regulament: „Liga a doua este în ilegalitate”

Preşedintele FCM Dunărea acuză FRF de încălcări grave de regulament: „Liga a doua este în ilegalitate”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Auraş Braşoveanu susţine că modificarea sistemului competiţional după care se joacă în acest sezon în Liga II şi Liga III nu are efecte legale

Preşedintele grupării gălăţene din liga secundă, FCM Dunărea, a lansat o serie de acuzaţii extrem de dure către cei din conducerea Federaţiei Române de Fotbal, dezvăluirile sale putând genera un nou scandal de proporţii în fotbalul românesc.

Auraş Braşoveanu susţine, cu argumente solide, că în acest moment campionatele din Liga II şi Liga III se derulează în ilegalitate, după un sistem competiţional care a fost modificat cu încălcarea flagrantă a statului FRF şi a regulamentelor.

Preşedintele FCM Dunărea spune că la Adunarea Generală din luna mai a acestui an s-a aprobat modificarea statului FRF, introducându-se în aria de competenţe a Comitetului Executiv şi schimbările sistemului competiţional. Ulterior, CEx a decis, în 8 iulie 2011, să schimbe acest sistem, cu câte cinci echipe retrogradate din cele două serii ale Ligii II, în loc de patru, astfel încât din sezonul viitor să se reducă numărul de echipe de la 16 la 14. Însă, Auraş Braşoveanu susţine că hotărârea CEx este nulă din punct de vedere legal.

„Conform legii, modificarea statului unei asociaţii - în acest caz FRF - produce efecte legale abia după înscrierea acestora la grefa Judecătoriei din circumscripţia electorală unde îşi are sediul FRF. Dar această înscriere nu s-a făcut nici până acum, astfel că rămâne în vigoare statutul dinaintea AG, din luna mai. Asta înseamnă că modificarea sistemului competiţional poate fi făcută doar de Adunarea Generală, iar decizia de a avea această competenţă CEx este nulă. Implicit, hotărârea CEx prin care a schimbat sistemul competiţional este ilegală. Practic noi jucăm într-o competiţie neregulamentară”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Abuzuri şi la licenţiere

Totodată, conducătorul clubului gălăţean susţine că impunerea licenţierii de către FRF pentru toate echipele din liga a doua „este un abuz grosolan”, o nouă încălcare flagrantă a regulamentului.

„În statul FRF se spune clar că sunt supuse procesului de licenţiere doar cluburile care activează într-o competiţie organizată de o ligă profesionistă sau de UEFA. Ori noi, în liga secundă nu ne încadrăm în niciuna din aceste  categorii. Când eu am propus înfiinţarea unei ligi profesioniste şi pentru liga a doua, cei din FRF au blocat-o. Înţeleg să ceară licenţiere doar pentru echipele care promovează, dar să o facă pentru toate din serie este neregulamentar. Conducerea FRF nu urmăreşte astfel decât să retrogradeze pe cine vrea, pe alte criterii decât cele stabilite sportiv”, a mai acuzat Braşoveanu.

Oficialul gălăţean a adăugat că preşedintele FRF, Mircea Sandu, minte când spune că licenţierea este impusă de UEFA: „Forul european cere licenţiere doar pentru echipele din competiţiile sale intercluburi. În Spania, spre exemplu, nu se licenţiază decât cluburile participante în cupele europene, celelalte din Primera, nu! Să nu mai spună Mircea Sandu că-i obligă UEFA”.

Citit 2590 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.