Ce noroc ar putea avea Oţelul! FIFA este la un pas să-i trimită pe gălăţeni în Europa League!

Ce noroc ar putea avea Oţelul! FIFA este la un pas să-i trimită pe gălăţeni în Europa League!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Forul care păstoreşte fotbalul mondial ameninţă federaţia elveţiană cu suspendarea în urma „scandalului FC Sion” * Dacă se va trece la fapte, FC Basel ar fi exclusă din cupele europene, Manchester United i-ar lua locul în Liga Campionilor, iar Oţelul ar ajunge să joace cu Ajax în Europa League

Comitetul Executiv al FIFA, reunit sâmbătă, i-a cerut federaţiei elveţiene să decidă până în 13 ianuarie 2012 sancţiunile în cazul grupării FC Sion, pentru nerespectarea unei interdicţii de transfer a jucătorilor, în caz contrar forul din Elveţia urmând să fie suspendat. „După decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), din 15 decembrie 2011, Comitetul Executiv al FIFA a hotărât să fixeze pentru 13 ianuarie 2012 data limită pentru ca federaţia elveţiană (SFA) să aplice sancţiunile în cazul FC Sion. În consecinţă, toate meciurile jucate de FC Sion cu fotbaliştii în cauză trebuie să fie declarate pierdute la masa verde sau pentru fiecare din aceste partide trebuie retrase trei puncte. Dacă această dată limită nu va fi respectată, SFA va fi suspendată automat, începând din data de 14 ianuarie 2012”, se arată într-un comunicat al FIFA.

TAS a confirmat, joi, că echipa elveţiană FC Sion nu va fi reintegrată în Liga Europa, validând astfel indirect decizia Comisiei de Apel a UEFA, din data de 13 septembrie. UEFA a respins atunci un apel înaintat de FC Sion, care contesta excluderea din grupele Ligii Europa.

Federaţia Elveţiană de Fotbal a anunţat, imediat după comunicatul FIFA, că intenţionează să conteste în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) ameninţarea formulată de FIFA la adresa sa, potrivit căreia forul va fi suspendat dacă până la data de 13 ianuarie 2012 nu va sancţiona echipa FC Sion.

„Suntem convinşi că statutele FIFA nu au fost încălcate. Vom face tot posibilul pentru ca această suspendare să nu fie aplicată. Pe de altă parte, anunţăm că vom contesta validitatea deciziei FIFA la TAS”, se arată într-un comunicat al forului elveţian.

Efectele eventualei suspendări

În cazul în care federaţia elveţiană nu se va conforma acestui ultimatum şi se va ajunge la suspendarea sa de către FIFA, echipele elveţiene ar fi excluse din toate competiţiile, inclusiv cupele europene intercluburi. FC Basel, care a terminat pe locul doi în Grupa C a Ligii Campionilor şi s-a calificat în optimile de finală, ar avea cel mai mult de suferit. Excluderea sa ar putea însemna refacerea clasamentului grupei respective, Manchester United ar fi pe locul doi şi ar juca în Liga Campionilor în locul celor de la Basel cu Bayern Munchen, iar Oţelul ar obţine la „masa verde” calificarea în 16-imile Europa League, unde ar întâlni pe Ajax Amsterdam! O altă variantă ar fi doar excluderea celor de la FC Basel, fără modificări în ceea ce le priveşte pe Manchester United şi Oţelul, caz în care Bayern Munchen, rămasă fără adversar, ar fi trimisă direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Marius Stan: „Nu m-aş gândi atât de departe”

Conducerea clubului dunărean priveşte cu scepticism această variantă absolut extraordinară. „Să fim serioşi, nici nu vreau să mă gândesc atât de departe. Prefer să aştept şi să văd dacă se va ajunge la suspendarea elveţienilor. Ar fi extraordinar să jucăm cu Ajax, îi eliminăm”, a preferat să glumească Marius Stan, director general al FC Oţelul.

Citit 2337 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.