Cadou de sărbători pentru fanii Oţelului, volumul de colecţie "Străjerii Moldovei"

Cadou de sărbători pentru fanii Oţelului, volumul de colecţie "Străjerii Moldovei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*A fost lansată cartea care oglindeşte istoria echipei de fotbal Oţelul Galaţi din 1965 până în prezent 

Eveniment de gală, joi seară, la Clubul Sidex: lansarea unui volum impresionat dedicat istoriei echipei campioane a României, Oţelul Galaţi. Cartea are 608 pagini în condiţii grafice de excepţie, iar conţinutul o recomandă ca un adevărat trofeu ce nu trebuie să lispsească din biblioteca oricărui fan înfocat al Oţelului. Printre primii care au admirat lucrarea s-au aflat o parte dintre cei care au scris chiar pe teren istoria echipei gălăţene, foşti jucători din anii '90 - Viorel Tănase,Tudorel Pelin, Cătălin Tofan sau Sorin Haraga, alături de reprezentanţi din prima generaţie de aur a Oţelului, care promova în premieră în prima ligă în 1986, iar în 1988 reuşea victoria istorică din Cupa UEFA: 1-0 cu Juventus Torino: Viorel Anghelinei, Gelu Popescu şi Marius Stan,  actualul director general al clubului.

Acesta din urmă, emoţionat de prezenţa în sală a doamnei Alina Burcea, soţia regretatului Nae Burcea, nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului coechipier şi bun prieten.

Cristian Socianu, autorul acestei cărţi, s-a apucat de lucru doar cu două luni în urmă, ceea ce reprezintă un timp record şi o performanţă pe măsura celei reuşite de Oţelul în vara acestui an, raportat la ce cantitate uriaşă de informaţii conţine acest volum. "Pentru că am reuşit să o văd ieşită de la tipar după numai două luni din momentul în care a apărut ideea acestei cărţi, un merit deosebit i se cuvine Elenei Sava, cea care a realizat tehnoredactarea acestor 608 pagini, un volum imens de muncă", a precizat Cristian Socianu.

Co-autor este fotograful Ilie Stan, cu o colecţie fabuloasă de imagini adunate într-o carieră de peste trei decenii. "Iniţial, planificasem ca această carte să aibă 300 de pagini, dar totul a fost dat peste cap de cele 12.000 de fotografii pe care mi le-a pus la dispoziţie Ilie Stan. Sunt imagini deosebite şi care au impus dublarea numărului de pagini, a volumui de muncă şi a preţului. Singurul regret este că nu s-au putut include decât aproximativ 2.000 din aceste fotografii", a mărturisit Cristian Socianu.

Marius Stan a promis că va exista un nou capitol al acestei cărţi, cu noi performanţe istorice ale Oţelului: "Cu siguranţă va urma ediţia a doua, impusă de noi succese. Ne-a plăcut ce am trăit în acest an, să scoatem lumea în stradă de bucurie şi vrem să retrăim astfel de momente, să fim din nou cei mai buni".

Cartea "Istoria echipei Oţelul Galaţi 1965-2011 - Străjerii Moldovei" costă 50 de lei şi deocamdată poate fi cumpărată de la Clubul Sidex din Ţiglina I şi online, pe siteul www.otelul.ro. Imediat după Anul Nou, opera-eveniment va fi pusă în vânzare şi la alte centre de distribuţie (Poşta Română, chioşcurile "Vieţii libere" în librării).

Această carte este a treia ispravă  de acest gen din 2011 a fostului jurnalist Cristian Socianu, după cele două ediţii - una în limba română şi cealaltă în engleză - ale volumului "Oţelul Galaţi - Campioana României 2010-2011".

Citit 2107 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.