Didi: „Orice jucător vrea la Oţelul!”

Didi: „Orice jucător vrea la Oţelul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 * Atacantul Cleidimar Magalhaes Silva „Didi”, adus de la FCM Tg. Mureş, ne-a acordat un interviu la o zi de când a intrat în lotul campioanei României * „Vreau ca la Galaţi să redevin acel Didi pe care îl ştiaţi”, afirmă brazilianul care spune că trupa roş-alb-albastră este cea mai râvnită din Liga I

Aflat încă din 2007 în ţara noastră, Didi (29 de ani) vorbeşte foarte bine româneşte. Din punct de vedere fotbalistic, a scăzut după plecarea de la CFR Cluj, însă este salvat de anumite circumstanţe: o accidentare l-a scos în decor mai bine de un an de zile. Sosit miercuri seară în cantonamentul din Poiana Braşov al Oţelului, vârful „cariocas” a susţinut deja două antrenamente alături de noii săi colegi şi se declară îndrăgostit de campioana României.

- Didi, cum ai primit vestea că eşti dorit de Oţelul?

- Am fost fericit, cred că orice jucător care activează în România vrea să joace la Oţelul acum, o echipă care a crescut foarte mult! Am venit cu sufletul deschis aici şi vreau să ajut echipa cât mai mult posibil. Mă bucur că s-a apelat la serviciile mele.

- Te aflai în ultimele şase luni de contract la Tg. Mureş, ai mai avut şi alte oferte?

- Nu din ţară, dar am avut ceva din Brazilia, însă nu m-am gândit să mă întorc acasă. Aş mai sta aici câţiva ani şi repet că mă bucur că a venit această ofertă.

În iunie îşi face nunta

- Se aude că ţi-ai dori să te căsătoreşti aici, înseamnă că ai încă planuri mari pe la noi…

- Da, deja am stabilit tot: în iunie mă căsătoresc cu Alexandra, o fată frumoasă din Tg. Mureş, şi este posibil să mai rămân câţiva ani aici. Sunt foarte fericit că am ales acum câţiva ani România, o ţară frumoasă, cu oameni buni, lucruri foarte importante pentru un străin.

- Ai avut o accidentare care te-a scos ceva vreme din circuit. Poţi reveni la nivelul care te-a consacrat în Liga I?

- Este adevărat că am avut probleme, este vorba de două accidentări la genunchi şi a fost foarte greu. Am stat un an şi jumătate în afara terenului înainte de a ajunge la Tg. Mureş, au fost clipe dificile, dar Dumnezeu m-a ajutat foarte mult şi de doi ani şi jumătate nu mai am probleme cu genunchiul. Sunt convins că pot să revin! Sunt acum la o echipă bună şi pot să redevin Didi care a fost înainte.

„Colegii mei, băieţi extraordinari!”

- Când erai la CFR, ai marcat în poarta Oţelului. Glumind puţin, te vei revanşa?

- Da, îmi aduc aminte că am avut meciuri foarte bune împotriva Oţelului şi acum îmi doresc să ajut Oţelul foarte mult. Am avut momente bune la CFR, dar la Galaţi cred că vor fi cele mai bune momente din cariera mea.

- Ce zici de noii tăi colegi?

- Cred că avem mulţi jucători experimentaţi care au prins Champions League, o competiţie fantastică, şi cred că putem face o figură frumoasă, în fiecare meci să dăm maximum pentru a ajunge spre titlu. Sunt băieţi extraordinari, cred că mă voi acomoda repede aici.

„Putem ajunge la titlu”

- Consideri că Oţelul are şanse la primul loc?

- Da, e posibil! Este greu cu nouă puncte distanţă de Dinamo, dar nu e imposibil şi trebuie să credem asta, iar când va începe campionatul să ajungem cât mai repede posibil acolo sus.

 - Şi în Cupa României ar fi o şansă, nu crezi?

- Da, aşa este, mai ales că anul trecut au fost câştigate două trofee importante. Lipseşte acesta, vom avea un meci greu cu Vasluiul în sferturi, dar echipa a crescut foarte mult în ultimii trei ani şi este favorită.

„Vreau să le aduc bucurie fanilor”

- Care este postul tău favorit pe teren?

- Încă nu mă gândesc acolo, doar Mister (n.r. – antrenorul Dorinel Munteanu) va alege, dar am jucat două posturi în România, vârf şi al doilea atacant. Vreau doar să ajut echipa şi voi intra acolo unde va decide antrenorul. Eu trebuie doar să fiu bine pregătit pentru asta.

- Ai un mesaj pentru fanii Oţelului?

- Sunt foarte bucuros că am venit la Oţelul Galaţi, voi da totul pe teren, tot sufletul meu, şi îmi doresc să marchez foarte multe goluri, să le aduc multă bucurie!

 

Citit 3186 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.