Cod portocaliu de neinspiraţie: Oţelul, 0-0 cu Denia

Cod portocaliu de neinspiraţie: Oţelul, 0-0 cu Denia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana României n-a bătut pe nimeni în primele cinci jocuri amicale din 2012, nici măcar pe formaţia de eşalon trei cu nume de slujbă bisericească * Băieţii lui Dorinel, poate şi cu gândul la colegii blocaţi în tren, au ajuns în faţa porţii adverse de mai multe ori, dar au ratat copilăreşte


CD DENIA – OŢELUL GALAŢI 0-0

Meci amical disputat ieri la Oliva Nova (Spania);

OŢELUL: Grahovac – Ljubinkovici, Benga, Perendija, Sălăgeanu – Iorga (46’ Antal), Filip, Giurgiu, Stromajer (46’ Buş) – Pena, Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.


Club Deportivo Denia. Aşa s-a numit adversarul de ieri al roş-alb-albaştrilor, nume care la prima vedere stârneşte râsul. Denia, la români, este slujbă bisericească, iar echipamentul şi atitudinea de pe teren a modestei formaţii din Segunda Division B (liga a treia la spanioli) aduceau cu luptele comice din reclamele la detergent dintre satele Villariba şi Villabajo. Curajoşi – probabil or fi aflat că Oţelul este într-o gravă inferioritate numerică – spaniolii de judeţ au sperat să le pună probleme campionilor României. Au avut trei şuturi la poartă şi o lovitură de cap prinsă de Grahovac. Binişor pentru guralivii care au omis că „Puta Madre” e înjurătură universală. „Oţelarii” ar fi putut discuta altfel după meci dacă Punosevac, singur cu portarul, n-ar fi tras în acesta, aşa cum scrie în fişa postului pentru un atacant (7’). Mari de tot au fost şi şansele de după pauză, Buş (57’ – cap din 9 metri la o palmă de vinclu), Filip (67’ – cap de la 8 metri peste bară) şi din nou Punosevac (77’ – lovitură liberă care a mers de puţin alături şi 80’ – şut din întoarcere în încheietura barelor) plus Pena (79’ – din 7 metri l-a nimerit pe acelaşi norocos goalkeeper local). Singura scuză a roş-alb-albaştrilor poate fi faptul că le-a stat prea mult gândul la plutonul de „sinistraţi” de acasă, altfel nu se poate explica de ce balonul n-a intrat în plasa anonimilor de pe coasta de est a Spaniei. De fapt, nu-s anonimi: de la Denia pleacă zilnic cursele navale spre celebra insuliţă Ibiza!

Tunariu, medic de conjunctură

* Maseurul Liviu Tunariu a fost şi medic pentru formaţia gălăţeană la jocul de aseară. În absenţa doctorului Mihail Troacă, aflat încă la Bucureşti, el a fost nevoit să acorde de câteva ori îngrijiri medicale.

* Dacă Oţelul s-a bazat pe priceperea lui Tunariu, de partea cealaltă medic a fost o domnişoară care i-a amuzat pe spectatori de fiecare dată când a intrat pe teren.

* Gălăţenii au avut mari probleme cu schimbările (n.r. – Paraschiv a fost şi el indisponibil din cauza unei entorse), în vreme ce CD Denia şi-a permis să facă două înlocuiri încă din prima jumătate de oră.

* Arbitrul de centru a etalat o burtică destul de proeminentă, în vreme ce unul dintre asistenţi a purtat mănuşi! Şi erau 14 grade cu plus.

* În primele 12 minute din repriza secundă, Dorinel a decis să joace în zece oameni, scoţându-l şi pe Punosevac de pe teren. Cum alte variante nu avea şi era important să marcheze, Neamţul a decis în minutul 57 să-l reintroducă pe gazon pe vârful de origine sârbă.

Citit 1220 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.