Salvaţi cu elicopterul! „Oţelarii” înzăpeziţi au ajuns la aeroport
Foto: Foto: Gazeta Sporturilor

Salvaţi cu elicopterul! „Oţelarii” înzăpeziţi au ajuns la aeroport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei nouă fotbalişti de la Oţelul, doi maseuri, magazionerul şi medicul echipei, care au fost blocaţi timp de aproximativ 40 de ore în trenul Trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti au ajuns miercuri la prânz în Capitală cu un elicopter al patronului grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae, aparatul de zbor făcând două curse pentru a-i putea transporta pe toţi 13, printre care şi căpitanul echipei, Sergiu Costin.

Aceştia au părăsit trenul marţi noapte, când garnitura a ajuns în Făurei, refugiindu-se la spitalul din localitate. Graţie sprijinului primit de la Ioan Niculae, toţi au ajuns cu bine la aeroportul din Băneasa, la două zile după ce plecaseră din Galaţi. Aceştia n-au mai plecat din aeroport, aşteptând să se îmbarce într-un avion care urma să decoleze miercuri-seară, la ora 21.50, spre Spania, acolo unde se află, de marţi după amiază, restul echipei.

Controlorii trenului, agresaţi

Cristian Sîrghi, fundaşul echipei Oţelul Galaţi, a declarat, ieri, că singurul utilaj de deszăpezire care a ajuns pe câmpul dintre Făurei şi Buzău pentru a debloca trenul a rămas fără motorină şi nu a putut face nimic.

"Utilaje de deszăpezire? Da, a venit unul şi când a ajuns la noi nu mai avea motorină. Serios vorbesc. A fost greşeala celor de la CFR că au lăsat trenul să plece din Galaţi. Conducătorii şi controlorii trenului nu au nicio vină, au făcut tot ce a fost posibil. Până la urmă şi ei erau la fel ca şi călătorii, blocaţi. Din păcate, unii călători nu au înţeles asta şi s-au luat de ei. Au fost bruscaţi, în unele vagoane am înţeles că a ieşit şi mai urât, i-au luat la bătaie pe controlori", a spus Sîrghi la sosirea pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti.

Fotbalistul se consideră norocos că a reuşit să scape din trenul înzăpezit: "A fost un coşmar, dar nu vreau să mă plâng în condiţiile în care ceilalţi nu au avut norocul nostru şi au rămas în tren. Am făcut peste 40 de ore de la Galaţi (n.r. - până la Făurei), iar cu elicopterul am făcut 20 de minute până la Bucureşti. Mulţumim frumos pentru ajutor".

Bagaj cu calorii

Cristian Sîrghi a povestit cum au mâncat din proviziile pe care un coleg al medicului Mihai Troacă le trimisese fiicei sale, studentă la Bucureşti.

"Domnul doctor şi-a ajutat un coleg care a trimis la Bucureşti o geantă pentru fiica sa, studentă. Am avut noroc că era mâncare în ea. A sunat doctorul şi a cerut permisiunea să mâncăm ce avea înăuntru. Au fost provizii neaşteptate. Erau de toate, mâncare gătită, cozonaci, a fost mâncare destulă. Am dat şi celorlalţi oameni din vagonul nostru, şi la copii. Nu puteam să mâncăm noi şi restul să se uite. Cred că aceşti copii din vagonul nostru au fost cei mai fericiţi", a mai spus Sîrghi.

Citit 1400 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.