„Oţelarii” au bătut nişte milionari
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Oliva Nova, Spania)

„Oţelarii” au bătut nişte milionari
Vali Munteanu (la minge), luat în probe de la FCM Dunărea, a avut ieri şansa de a marca primul său gol în roş-alb-albastru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În avanposturi cu brazilianul Obina, care semnează pentru peste 300.000 de euro lunar, gruparea chineză întâlnită ieri de Oţelul stă excelent la capitolul financiar * Ca fotbal, roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu s-ar fi putut distra ieri, primul sfert de oră fiind o demonstraţie de forţă pentru gălăţeni


OŢELUL GALAŢI – SHANDONG LUNENG

Meci amical disputat ieri în staţiunea Oliva Nova, Spania;

A marcat: Punosevac 4’;

OŢELUL: Grahovac – Cojoc (61’ Râpă), Perendija (78’ Benga), Costin, Ilie – Neagu, Filip, Giurgiu (73’ Viglianti) – Iorga (56’ V. Munteanu), Punosevac, Stromajer (54’ Buş). Antrenor: Dorinel Munteanu.


Pe timp de criză, când cea mai mare forţă economică a planetei a devenit China, şi fotbalul din statul aflat pe primul loc la capitolul populaţie a crescut. Au intrat milioane de euro, iar calitatea este pe vine. Shandong Luneng, adversarul de ieri al Oţelului, îşi permite să-l plătească pe atacantul brazilian Obina cu 4 milioane de euro anual, sumă care până mai ieri constituia întregul buget al actualei campioane a României! Nu ştiu dacă vârful „cariocas” de 29 de ani a tras vreun şut la poarta lui Grahovac, dar omul şi-a făcut antrenamentul şi va trece pe la casierie.

Antrenorul chinezilor care au încheiat ultimul sezon pe poziţia a cincea în clasament are un box-office de invidiat: olandezul Henk Ten Cate, fost secund la Chelsea şi Barcelona, dar cu CV de principal la Ajax şi Panathinaikos. Aşadar, pe hârtie (a se citi „pe extrase de cont”) lucrurile păreau clare, nu-i dădeau nicio şansă trupei roş-alb-albastre. În iarbă însă se putea face 5-0 încă din primul sfert de oră pentru români, „oţelarii” sărind pe adversar cu o furie greu de domolit! Iorga (2’), Perendija (8’ – bară transversală), Giurgiu (12’) şi un henţ clar nesancţionat cu penalti (6’) ar fi putut umfla scorul deschis de Punosevac în minutul 4. Filip, intrat în careu prin dribling, a fost pus la pământ de portar şi atacantul sârb care încasează de aproximativ o sută de ori mai puţin decât Obina a transformat calm.

Gol anulat lui Costin

Chinezii au mai echilibrat jocul după minutul 20, au avut şi două-trei ocazii foarte bune, dar impresia nu putea fi schimbată: Oţelul ar fi putut câştiga foarte lejer amicalul de ieri. Şi a mai existat un gol. În minutul 64, Buş a trimis de la 20 de metri, lateral dreapta, în colţul lung, mingea fiind împinsă de Costin în aţe, dar asistentul de pe acea parte a ridicat fanionul pentru un ofsaid imaginar.

Încă un amical cu spanioli

Ultimul test al stagiului derulat pe coasta de est a Spaniei va avea loc miercuri, 15 februarie. Adversarul va fi o trupă locală de liga a treia, organizatorii turneului de pregătire al Oţelului având de ales între două nume care nu spun mare lucru. Revenirea acasă este prevăzută pentru joi după-amiază.

Citit 2600 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.