Publicaţia suporterilor Oţelului a împlinit cinci ani de la prima apariţie

Publicaţia suporterilor Oţelului a împlinit cinci ani de la prima apariţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sătui de faptul că echipa lor era ignorată mai mereu de presa centrală, câţiva suporteri pătimaşi au pus la cale apariţia unei publicaţii destinată exclusiv formaţiei  roş-alb-albastre şi fanilor acesteia.

Ideea i-a aparţinut lui Ionuţ Focşa şi a fost pusă în practică în 2007 împreună cu Vlad Drăgan şi Marius Borş, cei trei putându-se mândri cu statutul de fondatori ai publicaţiei. „Şi ce nume putea fi mai potrivit pentru revista suporterilor gălăţeni, decât titlul celui mai vechi cântec dedicat echipei noastre: «Dunărea Bătrână»”, se scria în primul număr. A fost un început timid, distribuit prin intermediul internetului în format „pdf”, dar după cinci ani „DB” a devenit o publicaţie online extrem de apreciată, chiar şi în rândul celor care nu sunt fani ai Oţelului. Deşi nu aveau experienţă în domeniu, suporterii pentru care termenul de „galerie” este oarecum sinonim cu cel de „redacţie” au ajuns acum să aibă un site modern, cu un conţinut la cel mai înal nivel jurnalistic, atât ca „scriitură” cât şi ca deontologie.

"Mult timp am fost convins că au pe cineva specializat în spate, un jurnalist cu experienţă, mi-a fost greu să cred că nu este aşa la cât de profesionist îşi fac treaba. Îi citesc mereu, de foarte multe ori aflu de acolo lucruri care nu apar prin alte ziare. Sunt mândru că echipa noastră are astfel de suporteri". şi-a spus părerea Marius Stan, directorul general al FC Oţelul.

Un moment decisiv pentru evoluţia „DB” a fost cooptarea lui Marian Brăilescu, la începutul anului 2008, acesta venind cu ideea de a aduce conţinutul pe un site, tot el fiind cel care a şi creat actualul www.dunareabatrana.ro. Informaţiile sunt mereu „fresh”, de foarte multe ori în exclusivitate, graţie unei redacţii formată din zece suporteri-jurnalişti, cu Vlad Drăgan, Marian Săvăstru şi Marian Brăilescu în capul listei. Toate costurile, pornind de la domeniu, server şi până la dotarea cu aparatură foto sunt suportate din propriile buzunare de către membrii redacţiei.

Felicitări din Antalya

Munca lor este foarte apreciată şi de fotbaliştii echipei campioane, care le-au transmis felicitări din cantonamentul din Antalya şi prin intermediul „Vietii libere”. "Dunărea Bătrâna este o voce importantă, pentru că, faţă de alte canale de informare, se intereseaza zilnic de viaţa echipei şi o reflectă cu obiectivitate. Le doresc mulţi ani şi să fie la fel de buni!", a spus Sergiu Costin, căpitanul Oţelului. Mijlocaşul Laurenţiu Iorga a mărturisit că este un cititor fidel al site-ului: "Aici, în cantonament, am intrat deseori să văd ce scriu băieţii de la Dunărea Bătrâna, mă bucur să fiu un cititor de-al lor. Lor şi tuturor celor care îi accesează, La Mulţi Ani!"

Citit 1957 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2012 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.