Dănuţ Enescu la Oţelul / Cărător de pian cu nume de pianist
Foto: Foto: Sorin Pană

Dănuţ Enescu la Oţelul / Cărător de pian cu nume de pianist
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cererea lui Dorinel Munteanu de a începe returul cu încă un mijlocaş central în lot i-a fost soluţionată ieri de conducerea clubului: Enescu, un sportiv de 24 de ani, fără angajament, a fost legitimat până în vară * În ciuda numelui, noul „oţelar” nu cântă la pian, aşa cum li se spune în fotbal jucătorilor foarte tehnici, ci va fi în lotul distrugătorilor de acţiuni ale adversarilor

Dat afară de Petrolul Ploieşti, Dănuţ Enescu a ajuns ieri în curtea Oţelului. Cu 16 meciuri în Liga I, toate pentru „găzari”, mijlocaşul central de 24 de ani a fost chemat de oficialii campioanei la negocieri şi s-a bătut repede palma pentru un contract pe jumătate de an, cu posibilitatea prelungirii înţelegerii pe alţi trei ani. „Enescu are calităţi şi sperăm să le demonstreze până în vară, cât se va întinde contractul nostru cu el. A fost un adversar greu de trecut pentru noi în ambele meciuri jucate cu Petrolul Ploieşti”, a comentat Marius Stan, directorul general al „oţelarilor”, noua achiziţie prestând 45 de minute în tur (2-1 pentru Petrolul) şi 68 de minute în retur (1-0 pentru Oţelul). Enescu, în ciuda numelui, nu este un playmaker, ci mai degrabă un alergător care va avea rolul de a distruge acţiunile adversarilor. Adică „va căra pianul”, însă are un adversar mult mai bine cotat pe acest post, Ioan Filip, jucător care a demonstrat că este mai tehnic decât prevede funcţia de salahor la mijlocul terenului. Dănuţ este în urmă cu pregătirea fizică, el ratând ultimul stagiu de iarnă al petroliştilor.

Fost coleg cu Benga şi Zoran

Enescu îi cunoaşte bine pe doi dintre jucătorii lui Dorinel Munteanu. El a fost coleg şi la Petrolul Ploieşti cu fundaşii Alexandru Benga şi Zoran Ljubinkovici, ceea ce i-ar putea grăbi adaptarea la noua sa formaţie. Cu toate că perioada de transferuri din Liga I s-a încheiat de câteva zile bune, fostul „şomer” poate fi legitimat la Oţelul deoarece vine din postura de liber de contract.

A patra noutate din lot

Ex-ploieşteanul adus gratis este cea de-a patra noutate din această iarnă din lotul roş-alb-albaştrilor. Tot în pauză competiţională curentă au mai fost aduşi la Dunăre atacanţii Jaka Stromajer şi Cleidimar Magalhaes Silva „Didi”, dar şi portarul Tadas Simaitis. Cum şi lituanianul a fost transferat fără bani, cheltuielile „de iarnă” ale Oţelului se ridică de data aceasta la 250.000 de euro (n.r. – 200.000 Jaka, 50.000 Didi). 

Citit 3308 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 17:47

2 comentarii

 • postat de Florin
  Joi, 01 Martie 2012 19:13
  3 milioane de euro de la UEFA pentru modernizarea stadioanelor! Condiţiile prin care echipele din Liga 2 pot lua banii

  Federaţia Română de Fotbal a primit de la UEFA trei milioane de euro pentru a investi în stadioanele de liga a II-a. Cornel Şfaiţer, membru în Comitateul Executiv al FRF spune că vor fi 21 de cluburi din eşalonul secund care vor primi bani, dar numai în anumite condiţii.

  "Am avut discuţii cu reprezentanţii cluburilor de liga a II-a după care am propus preşedintelui Mircea Sandu să căutăm o soluţie pentru a moderniza bazele sportive. Domnul preşedinte a reuşit să obţină de la UEFA trei milioane de euro pentru modernizarea a circa 21-22 de stadioane din liga a II-a. Practic, Federaţia Română de Fotbal va da 140.000 de euro, iar clubul sau primăria trebuie să contribuie tot cu 140.000 de euro. Până pe data de 10 martie se depune documentaţia, iar de la 1 august vor începe efectiv lucrările, cu termen de finalizare de şase luni. Vom depune şi noi un proiect pentru reabilitarea peluzei Nord a stadionului Municipal, iar dacă vor mai fi bani vom încerca să obţinem încă o finanţare pentru modernizarea vestiarelor", a spus Cornel Şfaiţer.

  Viceprimarul Florin Ghiorghiţă spune că acest ajutor de la Federaţia Română de Fotbal este unul important şi astfel autorităţile locale vor fi încurajate să investească în baze sportive.

  Cred ca ar fi oportun un interviu cu presedintele Brasoveanu de la Dunarea Galati. Cu acesti bani de la federatie si cu contributia Primariei Galati s-ar putea reface Dunarea 2 atat suprafata de joc cat si o tribuna de 2000-3000 de locuri numai bun pentru desfasurarea jocurilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Otelul Galati
  Joi, 01 Martie 2012 10:28
  Sper sa nu vina doar ca sa fie la numar. Are mult de recuperat, pentru ca e clar ca nu are cum sa ii ajunga deocamdata pe titulari.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.