ŞOCANT - Acuzaţiile de blat din fotbal nu ocolesc competiţiile pentru elevi!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ŞOCANT - Acuzaţiile de blat din fotbal nu ocolesc competiţiile pentru elevi!
Dan Neicu, părintele unui elev de clasa a III-a care consideră că blaturile din fotbalul românesc pleacă din şcoala primară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Câţiva părinţi ai căror copii învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 13 din Galaţi s-au arătat extrem de nemulţumiţi de cea mai recentă competiţie de fotbal interşcolar din municipiu, întrecere care – spun ei – ar fi fost măsluită * „Înaintea ultimului meci, adversarul nostru, Şcoala 18, s-a retras din întrecere, situaţie care a favorizat Şcoala 29”, acuză grupul de gălăţeni reprezentat de Dan Neicu, om de afaceri dunărean *


 

Pare greu de crezut că şi la un nivel atât de redus există interese care să primeze fairplay-ului, dar câţiva gălăţeni, părinţi de copii de 8-10 ani, ne-au căutat la redacţie pentru a băga mâna în foc că despre corectitudine se poate vorbi numai la trecut. Pe scurt: cea mai recentă competiţie inter-şcolară din municipiu la minifotbal, clasele I-IV, a fost câştigată de Şcoala Nr. 29 „Sf. Ana”, dar contestatarii susţin că ierarhia finală s-a făcut pe genunchi.

„Au fost cinci grupe, iar câştigătoarele lor trebuiau să joace fiecare cu fiecare pentru desemnarea campioanei pe oraş. S-a jucat până la ultimul meci, Şcoala 13 cu Şcoala 18, care nu s-a mai ţinut deoarece Şcoala 18 s-a retras din întrecere. Rezultatele Şcolii 18 au fost anulate, a pierdut toate meciurile cu 3-0, iar Şcoala 29 ar câştiga competiţia la două goluri în faţa noastră. Noi, dacă am bate cu 10-0 pe cei de la Şcoala 18, am fi campioni, că Şcoala 18 a pierdut cam la acest scor mai toate jocurile. De ce s-au retras, ce-i asta?”, acuză Dan Neicu, om de afaceri local, tată de copil de clasa a III-a, în numele mai multor părinţi de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” nr. 13.

„Un arbitru ne-a spus că treaba e aranjată!”
Neicu opinează că ar exista unele interese pentru ca povestea de faţă să se transforme într-un blat absolut incredibil. „Un arbitru din această competiţie, profesor de educaţie fizică, ne-a zis că ne chinuim degeaba, că treaba este aranjată că nu ştiu ce profesor şi-ar da gradul şi ar avea nevoie de rezultate. Sunt interese mari, şcoala câştigătoare urmând să meargă la faza zonală, apoi la marea finală. Ce le spunem noi copiilor noştri când ne întreabă de ce nu se mai joacă ultimul meci? Domnule, poate batem numai cu 9-0 sau pierdem, dar de ce să nu ne apărăm şansa pe teren?”, adaugă consternat gălăţeanul. În această fază municipală, şcolile 13 şi 29 au remizat, scor 1-1, aşadar departajarea se face numai la golaveraj. 

Explicaţii puţin diferite de la Şcoala 18
Oficialii şcolii care a declarat forfait înaintea ultimului joc se amuză pe seama subiectului, afirmând că acuzaţia este puerilă. Există o singură problemă: directorul general şi antrenorul echipei de 5+1, celebrul Felix Păun, descoperitorul marelui campion la box Lucian Bute, argumentează diferit părăsirea competiţiei! „Am auzit de la domnul Păun că nu se mai putea deplasa la sala unde s-a jucat, era problemă cu deszăpezirea”, ne-a declarat Mihai Păvălaşcu, şeful instituţiei acuzate, în vreme ce părintele din ring al lui Bute a dat vina pe situaţia medicală nefavorabilă a lotului: „Am avut unii copii bolnavi, au fost răciţi mulţi dintre ei, la penultimul meci chiar ne prezentaserăm cu doi lipsă. Ştiţi doar ce geruri au fost, era greu să-i convingem şi pe părinţi să-i mai lase. Nici nu ştiu cine s-a calificat mai departe şi nici nu mă interesează.”

Şi totuşi se joacă?
Scandalul a ajuns şi la Inspectoratul Judeţean Şcolar Galaţi, responsabilul pe probleme de educaţie fizică şi sport, inspectorul Emilian Pătru, afirmând că s-a făcut din ţânţar armăsar. „Să fim serioşi! Nu mă aflu momentan în Galaţi, dar vă spun un singur lucru: nu există în Galaţi vreun profesor care să-şi dorească să piardă un meci la asemenea nivel. Echipa de la Şcoala 13 trebuia să fi câştigat meciul direct cu Şcoala 29 şi se încheia discuţia”, comentează inspectorul Pătru, dar profesorul Felix Păun anunţă că este dispus să joace partida mult-acuzată. „Nicio problemă, vom juca dacă se va decide acest lucru”, a conchis reputatul tehnician de box, implicat într-un scandal fotbalistic, mai ales că jocul s-ar desfăşura în sală ca toate meciurile competiţiei.

Citit 4327 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 19:16

8 comentarii

 • postat de Raul
  Luni, 05 Martie 2012 15:40
  noi am furat? voi a-ti fost organizatorii si va-ti lasat ultimul meci cu scoala 24dupa ce ati jucat cu noi .Profesorul vostru de sport ne-a arbitrat toate meciurile si ne-a vazut valoarea. A-ti vrut sa vedeti cate goluri va trebuie. Nu va iesit:). Dumnezeu e sus si nu doarme.Noi am muncit pe teren si voi umblati prin redactiile ziarelor. RUSINE!!!!!
  1
  1
  Raportează
 • postat de VALY
  Vineri, 02 Martie 2012 17:13
  :))) TOTI SUNTEM OAMENI DE AFACERI :))
  1
  4
  Raportează
 • postat de alfar
  Vineri, 02 Martie 2012 16:43
  vreau includerea rezultatelor campionatului scolar galati la casele de pariuri. cu un mic efort a-si putea obtine informatii "bune".
  0
  1
  Raportează
 • postat de Florin
  Vineri, 02 Martie 2012 14:31
  INVESTIŢIA FEDERAŢIEI POATE ÎMPIEDICA REPETAREA PE VIITOR A SITUAŢIEI DE ANUL ACESTA CÂND RETURUL S-A AMÂNAT DE DOUĂ ORI

  Ieri, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv, Cornel Şfaiţer a anunţat că federaţia a obţinut fonduri de la UEFA pentru reabilitarea suprafeţelor de joc ale cluburilor de Liga a II-a. Suma este destul de generoasă, fiind vorba de 140.000 de euro pentru fiecare club din acest eşalon, însă cadoul federal vine şi cu o obligaţie pentru cluburile care îl vor primi: proprietarul suprafeţei de joc trebuie să contribuie cu aceeaşi sumă la lucrările de modernizare şi reabilitare a acesteia. Ţinând cont de starea actuală a terenurilor, care nu au făcut faţă capriciilor iernii şi sunt majoritatea impracticabile, acest ajutor financiar este binevenit. Cluburile ar putea în acest fel să investească în instalaţii de încălzire a gazoanelor, dar şi în refacerea propriu-zisă a suprafeţelor degradate.

  Banii sunt doar pentru suprafaţa de joc, nu şi pentru stadion!
  Oficialul clubului FC Botoşani a adus o serie de lămuriri privind acest proiect al federaţiei, deoarece informaţiile iniţiale au fost înţelese greşit.

  "Domnul preşedinte Mircea Sandu ne-a anunţat că FRF va da 140.000 de euro pentru reabilitarea suprafeţei de joc fiecărui club de Liga a II-a care îşi va depune dosarul complet până pe 10 martie, dar clubul sau primăria sau cine este proprietarul suprafeţei de joc trebuie să contribuie tot cu 140.000 de euro. Un lucru trebuie să fie bine înţeles: aceşti bani sunt exclusiv pentru suprafaţa de joc şi nu pentru modernizări ale tribunelor sau ale altor părţi ale stadionului, aşa cum s-a înţeles greşit de către presă. Aceste investiţii federale vor începe de la 1 august, se adresează doar cluburilor de Liga a II-a, iar dosarele trebuie depuse până la data de 10 martie la FRF", a spus Cornel Şfaiţer.

  Pe această cale, oficialul grupării botoşănene i-a rugat pe toţi cei interesaţi să primească acest sprijin de la FRF să ia legătură pentru mai multe detalii cu domnul Marian Bucurescu de la departamentul Competiţii

  "Salut iniţiativa preşedintelui Mircea Sandu, în ceea ce priveşte suprafeţele de joc. Sunt bani de la UEFA care sunt investiţi cu folos. Uitaţi-vă şi dumneavoastră în ce hal se prezintă multe din gazoanele pe care ar fi trebuit să jucăm returul în aceste zile. Banii sunt bineveniţi şi consider că investiţia pe care trebuie să o facă şi clubul în contrapartidă nu este atât de mare ţinând cont de rezultatul final " a mai declarat Cornel Şfaiţer

  Clubul Dunarea Galati si Primaria Galati se aude ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dino
  Vineri, 02 Martie 2012 14:20
  Si uite asa a ajuns Neicu vedeta locala!
  Bv !!!
  1
  3
  Raportează
 • postat de JE
  Vineri, 02 Martie 2012 13:35
  Cei de la Scoala 13,nu stiu sa piarda.Il cunosc personal pe acest Domn NEICU care crede ca totul i se cuvine.Banii nu aduc intotdeauna fericirea!!!Intrebati-l ce a facut pe la grupa unde a avut copilul la Otelul.Daca are curajul sa recunoasca o sa va dati seama ce fel de om este.BAFTA "SCOALA 29"LA ZONALA.
  1
  2
  Raportează
 • postat de tamango
  Vineri, 02 Martie 2012 08:47
  lasati copii sa se invete cu blaturile de micipt. ca vor creste si nu vor sti nimic din ce se intampla.oricum cred ca aici e mana lui mitica dragomir si mircea sandu.au ei vreun interes!si in spiritul echidistantei si obiectivismului cotidianulnostru expune situatia.forta scoala 13 hei hei hei.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Eu!
  Vineri, 02 Martie 2012 08:46
  Cine puii mei e "Dan Neicu, om de afaceri dunărean"? Ca e un aranjament, ca nu este ok, comentati si comentam pana va iesi adevarul la suprafata; insa de unde scoateti titulaturi de "om de afaceri dunărean"?
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.