Oţelul e groggy. Sezon complet ratat!
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul e groggy. Sezon complet ratat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa gălăţeană a reuşit să-şi dezamăgească din nou fanii, de data aceasta fără a mai avea şansa la recurs: Astra – Oţelul 3-1  * În loc să-şi urce echipa în trenul spre Europa League, Dorinel Munteanu a dus Oţelul în vagoanele ce duc doar spre mediocritate *

ASTRA PLOIEŞTI - OŢELUL GALAŢI 3-1


Meci disputat vineri seară, în etapa a 27-a din Liga I

Stadionul „Astra”; spectatori 1.000

Au marcat: Fatai 43’- din penalti, Spadacio 78’, Fatai 81’, respectiv Didi 65’

Cartonaşe galbene: Filip 37’, Perendja 43’, Budescu 57’, Băjenaru 73’, Pena 88’

Echipele utilizate:

Astra: S. Lung jr. - Bărboianu, V. Găman, Oprsal, Junior Morais – Amorim (Budescu 56’), Fl. Pătraşcu (B. Pătraşcu 70’), Băjenaru, Al. Stan (Rusu 66’) - Spadacio - Fatai. Antrenor Mircea RednicPană

Oţelul: Brăneţ - Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, I. Filip (Neagu 46’) – Iorga (Stromajer 65’), Didi, Buş (Punosevac 86’) – Pena. Antrenor Dorinel Munteanu

Arbitri: Ovidiu Haţegan – central, S. Gheorghe, O. Şovre - asisstenţi


 

Dacă mai era de un dram speranţă înaintea jocului de aseară că echipa campioană mai are încă un cuvânt important de spus în fotbalul românesc, acum nici măcar asta nu mai există. A mai rămas doar palmele puse în cap şi faţa lipită de perete pentru fotbaliştii Oţelului şi antrenorul Dorinel Munteanu, asta după ce se vor dezmetici şi vor realiza cum au dat cu piciorul la mai tot ce făcuseră acum un an.

S-a aşteptat de la meciul cu Astra o echipă gălăţeană care să mănânce jar chiar şi de acolo de unde nu este decât gazon, cu orgoliul zgândărit la maxim de toate acuzele din ultimele zile, înrăită din dorinţa de a demonstra că nu este o trupă terminată.

Nu s-a văzut în prima repriză, însă, decât doar o echipă ceva mai riguroasă şi mai disciplinată tactic. Capabilă să absoarbă lejer încercările adversarilor de a se apropia de poarta apărată de Brăneţ, dar numai atât. Fără cap în contre, fără zvâc, fără nimic pe plan ofensiv. Iar când se apropia pauza, unica şansă de face orice altceva ca să nu adormi, arbitrul Haţegan – „prieten” vechi al Oţelului – a dat foarte uşor un penalti la o mică neglijenţă a lui Perendja. Fatai a profitat şi a făcut 1-0.

De la cabine, Oţelul a revenit cu atitudinea mult aşteptată. Nerv, determinare şi adversar îngrămădit spre propriul careu, chiar dacă lui Dorinel Munteanu i-au trebuit 65 de minute ca să observe că Iorga e în una din acele zile în care este campion doar la pase aiurea.  Greu a venit şi golul egalizator, după o fază chinuită, la o centrare din corner a lui Sălăgeanu. Pena a reluat cu capul, s-a repins, apoi Sârghi dar a scos portarul, Didi a urmat la rând şi iar a scor portarul, abia la a patra minge pe poartă reuşind Oţelul să înscrie (reluare Didi, deşi era căzut).

Renaşte Oţelul? Da’ de unde! Sălăgeanu a întârziat să iasă la ofsaid iar Spadacio, scăpat singur cu Brăneţ, a profitat pentru 2-1. De parcă nu era de ajuns, Perendja a făcut preluare şi apoi a alunecat, altă minge pe tavă din care Fatai a făcut 3-1. Pe bancă, îşi rodea unghiile căpitanul Costin, scos ţap ispăşitor pentru eşecul cu Steaua la fel ca după înfrângerea de la Chiajna. Măcar de ar fi fost Paraschiv lângă el, să aibă cu cine să împărtăşeacă amărăciunea sfârşitului unei generaţii istorice, dar acesta nu a fost nici măcar rezervă. Totul în timp ce antrenorul Dorinel Munteanu a bifat alte 90 de minute, după cele cu Steaua, cu Pena pe teren până la final, deşi ieşit complet din formă. A fost, parcă mai ieri, Oţelul - echipa campioană!

Citit 2100 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.