Diana Druţu: "Putem veni din Franţa calificate la Olimpiadă"

Diana Druţu: "Putem veni din Franţa calificate la Olimpiadă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Trei meciuri decisive pentru Naţionala României de handbal, în compania Franţei, Muntenegrului şi Japoniei

 

Visul oricărui sportiv de performanţă este să-şi reprezinte ţara la cea mai importantă competiţie a lumii – Jocurile Olimpice. Printre cei care îşi pot transforma visul în realitate se numără şi handbalista echipei Oţelul, gălăţeanca Diana Druţu. Golgetera Ligii Naţionale se află la doar trei meciuri distanţă de a ajunge, alături de echipa naţională a României, la Londra. Hopul decisiv pentru "tricolore" este  turneul preolimpic. Reprezentativa noastră se va confrunta cu alte trei ţări – Franţa (echipa gazdă), Muntenegru şi Japonia – pentru unul din cele două locuri disponibile la competiţia supremă din vară.  

Piesă de bază în apărare

După o serie de evoluţii excelente pe parcursul campionatului intern, gălăţeanca Diana Druţu a fost inclusă de către selecţionerul Radu Voina în angrenajul echipei naţionale. Chiar dacă a câştigat Trofeul „Simona Arghir”, cu cele 182 de goluri marcate în 26 de partide oficiale, interul de la Oţelul va avea o misiune mult mai dificilă la Naţională. Diana Druţu va forma împreună cu experimentata Aurelia Brădeanu centrul defensivei României, cele două fiind responsabile cu blocarea unor jucătoare de talia muntenegrencei Bojana Popovici, multiplă câştigătoare a Ligii Campionilor. „Avem trei meciuri cu reprezentative puternice, dar noi ne-am pregătit foarte bine. Sunt convinsă că putem veni din Franţa calificate la Olimpiadă”, a precizat Diana Druţu (25 de ani).

Programul României

În cadrul turneului preolimpic, naţionala României va debuta vineri (ora 20.00, ora României) chiar împotriva ţării gazdă, Franţa. Sâmbătă, de la ora 15.45, tricolorele vor întâlni Muntenegru, iar duminică (ora 15.15) - Japonia. Toate meciurile vor fi transmise în direct la Dolce Sport TV. „Trebuie să jucăm colectiv, pentru că jocul colectiv va fi izbânda noastră. Toate cele trei meciuri sunt foarte puternice, important este să plecăm cu dorinţa că trebuie să câştigăm toate trei meciuri. Fiecare sportiv doreşte să participe la Jocurile Olimpice, care înseamnă ţelul suprem”, a declarat selecţionerul Radu Voina, înaintea începerii turneului din Franţa.

Citit 1064 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2012 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.