Noaptea marelui meci: Bute-Froch

Noaptea marelui meci: Bute-Froch
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A sosit clipa marii confruntări dintre pugilistul gălăţean Lucian Bute şi britanicul Carl Froch, meci pentru centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie


Au mai rămas doar câteva ore până la gongul de start al celui mai mediatizat şi mai dificil meci din cariera lui Lucian Bute. Gălăţeanul îşi va pune în joc pentru a zecea oară în faţa challengerului său, Carl Froch (34 de ani), considerat de specialişti drept cel mai puternic adversar pe care l-a avut până acum Bute la profesionişti. În plus, meciul va avea loc la Nottingham, acasă la Froch. Dincolo de centura pusă în joc, meciul este extrem de important pentru cariera românului, care trebuie să învingă pentru a-şi netezi drumul către un duel cu americanul Ward pentru unificarea centurilor.

Gala va începe la ora 21.30 şi va fi transmisă integral în România de postul de televiziune Money Channel. Partida lui Bute va începe în jurul orei 2.00.

Bute a pregătit în cele mai mici detalii această confruntare şi a dezvăluit o parte din strategia sa pentru acest duel. „Froch este un adversar greu, ciolănos, stilul englezesc, care te agaţă, te ţine. Nu este un strateg, pe fineţe, pe inteligenţă. Aici e o brută, dacă stai în faţa lui e un tanc, te dărâmă. Din punctul acesta de vedere o să fie greu şi trebuie să-l pun la respect. Dacă-l las să vină peste mine şi îşi intră în ritm, atunci ar prinde încredere şi m-ar putea domina din punct de vedere fizic. Dacă am ritmul meu, mă impun, îmi folosesc viteza şi deplasarea şi jab-ul, poate să fie o seară frumoasă pentru mine. Eu am făcut o strategie în funcţie de ce a zis Stephan Larouche, antrenorul meu. S-a uitat la toate meciurile lui Froch şi a tras concluziile. De pildă, la meciul cu Dirrell sau cu Ward a văzut că Froch este vulnerabil de la semidistanţă, cade pe lovituri, vine cu piciorul drept în faţă, loveşte mult lateral. Astea ar fi punctele vulnerabile, dar am lucrat şi la punctele lui forte. Trebuie să am o defensivă bună şi să speculez greşelile lui Froch din meci. Să contraatac atunci când cade pe lovitură şi vine cu piciorul în faţă, să-i dau la ficat, sau croşeu de dreapta să-l fac să-şi piardă echilibrul. Vă spun, după meciul acesta cariera lui va începe să coboare”, a declarat Lucian Bute.

„O să lupt pentru românii mei”

Gălăţeanul a trecut aseară cu bine de cântarul oficial, unde a fost susţinut din sală de un grup foarte gălăgios de suporteri, în jur de 100 de români. "O să lupt pentru românii mei! Am fost profund impresionat, mulţi conaţionali şi suporteri canadieni au venit să mă susţină. Nu mi-e teamă, am venit să lupt la Nottingham, acasă la Froch, convins fiind că o să-mi păstrez titlul mondial. E un tip dur, un adversar valoros, a fost dublu campion mondial, dar sînt mai bun decît el”, a declarat Bute după cântar. La meci se estimează că Bute va avea alături în jur de 1.000 de susţinători, format din românii veniţi din ţară dar şi din cei care formează o comunitate destul de numeroasă la Nottingham. De asemenea, vor fi şi în jur de 300 de canadieni veniţi în Anglia special pentru a-l susţine pe Lucian.

 

Citit 3003 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.