Acţionar Oţelul: „Mâine discutăm eventuala demitere a lui Marius Stan” (AUDIO)

Acţionar Oţelul: „Mâine discutăm eventuala demitere a lui Marius Stan” (AUDIO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 17:00 - Ioan Ungureanu, unul dintre cei cinci acţionari ai FC Oţelul SA, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de nivelul mare al cheltuielilor în 2011, spunând că „nu este normal ce se întâmplă, trebuie luate măsuri în zona executivă pentru ca societatea să fie viabilă”. Acesta a precizat că miercuri este programată o sedinţă a Consiliului de Administraţie în care se va discuta dacă se impune măsura demiterii directorului general al clubului, Marius Stan.

Ascultă aici înregistrarea audio a declaraţiei!

„Nivelul cheltuielilor pe tot anul 2011 a ajuns la 11,75 milioane de euro, dublu faţă de un an înainte. Profitul, în condiţiile în care până la finalul anului trecut s-au încasat de la UEFA 6,5 milioane de euro (n.r. – suma exactă este de 6,8 milioane euro), a fost de doar 326.000 de euro, ceea ce reprezintă doar o picătură faţă de cât ar fi nevoie să acopere pierderile uriaşe din anii anteriori”, a spus Ungureanu.

 

Ascultă aici înregistrarea audio a declaraţiei!

 

Executivul explică cheltuielile

Marius Stan a răspuns acuzaţiilor aduse de acţionarul care a recunoscut că „nu mă pricep la fotbal”, spunând că obţinerea de performanţe superioare nu se poate face fără cheltuieli pe măsură. „Atunci când obţii performanţe la un nivel foarte înalt, nu poţi evita să nu ai şi cheltuieli pe măsură. Ca să câştige campionatul, echipa a avut un număr mult mai mare de victorii faţă de anul precedent, asta înseamnă mult mai multe prime de victorie, deci cheltuieli în plus. Un capitol important l-au reprezentat şi primele pentru câştigarea campionatului (n.r. – 100.000 de euro net pentru fiecare fotbalist care a jucat minim 24 de meciuri, etc), performanţa trebuia răsplătită. Numai cine nu ştie fotbal deloc nu poate înţelege asta. Au fost şi cheltuieli importante cu organizarea meciurilor din Liga Campionilor, dar şi venituri pe măsură. Toate aceste acuzaţii sunt doar aberaţii, nu sunt decât atacuri electorale, unii nu ştiu să-şi facă campanie altfel. O să intentez un proces pentru calomnie”, a declarat Marius Stan.

Iubeşte Oţelul doar din faţa televizorului

Un moment aparte al conferinţei de presă a fost cel în care acţionarul Ioan Ungureanu a fost întrebat la câte meciuri ale Oţelului a fost pe stadion. „Eu privesc meciurile doar la televizor”, a spus Ungureanu, afirmaţie urmată de o replică pe măsură din partea unui dintre jurnalişti: „La fel ca mama”.

 

Ascultă aici înregistrarea audio a declaraţiei!

Ioan Ungureanu, fost director adjunct în combinat, a explicat cum a ajuns în această postură, de a fi acţionar la FC Oţelul SA, graţie celor din conducerea ArcelorMittal. „Mi s-a impus prin funcţia pe care o aveam, întrucât patronatul combinatului a vrut oameni de încredere, care să nu dorească dividende niciodată”, a spus acesta, care a devenit pensionar în urmă cu trei ani.

 

Ascultă aici înregistrarea audio a declaraţiei!

În societatea FC Oţelul acesta spune că a venit cu 18.600 de lei din fondurile personale. De fapt, aceasta este suma minimă impusă de legislaţie drept contribuţie la capitalul socialul. În momentul înfiinţării societăţii în urmă cu şapte ani, cei cinci acţionari persoane fizice au pus în total 5.000 de lei, iar după modificările legislative au trebuit să suplimenteze capitalul social până la echivalentul a 25.000 de euro. Minimul impus de lege, nimic în plus. De altfel, Ungureanu a mărturisit că nici nu intenţionează să mai aducă alţi bani personali în club. Întrebat ce a făcut ca acţionar în momentul în care FC Oţelul a fost pe punctul de a trece în insolvenţă, în 2010, atunci când fotbaliştii au stat nu mai puţin de şase luni fără să încaseze vreun ban, Ungureanu s-a lăudat doar cu faptul că a determinat sponsorul principal, combinatul, să susţină echipă.

Renunţă la acţiuni doar către Primărie

Fostul director din combinat a mai precizat că într-o singură variantă este dispus să renunţe la acţiunile pe care le deţine la Oţelul. „Oraşul are nevoie de echipă în primul eşalon. Dacă mâine municipalitate îmi va propune un parteneriat, eu cedez acţiunile gratuit”, a declarat Ungureanu. Acesta a mai adăugat că Marius Stan a lipsit nemotivat, luni, de la Adunarea Generală a Acţionarilor, afirmând că cerea acestuia de concediu de odihnă nu a fost aprobată de preşedintele Consiliului de Administraţie. Stan a spus că nici nu era nevoie de această aprobare. „Cererea este înregistrată în registrul companiei şi mi-am avizat-o singur, în calitate de director executiv, perfect legal. Timp de şase ani am făcut la fel şi nimeni nu a zis nimic”, a replicat directorul general al clubului.


 

12:16 - Unul dintre cei cinci acţionari ai FC Oţelul S.A. a convocat astăzi mass-media gălăţeană la o conferinţă de presă. Este pentru prima dată când acţionarii vor avea un punct de vedere public referitor la situaţia tensionată din interiorul clubului de fotbal, la mai bine de nouă luni de când a izbucnit conflictul dintre ei şi conducerea executivă a grupării.

Reamintim că ieri a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor, eveniment la finalul căruia s-a precizat că nu s-a discutat decât bilanţul financiar al anului trecut. Apoi, unul dintre acţionari a spus răspicat că nu are de gând să-şi vândă acţiunile în timp ce un altul, Radu Nicu, a dat un răspuns evaziv dar care lasă să se înţeleagă aceeaşi concuzie: „Nu ştiu nimic despre acest subiect (n.r. – cedarea/preluarea acţiunilor şi preluarea clubului de un grup de investitori), sunt doar speculaţii”.

Apoi, directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a replicat aseară printr-un comunicat, pe site-ul oficial al clubului.

„Mă simt nevoit să fac o nouă declaraţie în urma evenimentelor de astăzi. Este vorba despre zvonul nefondat că aş fi fost înlăturat de la cârma FC Oţelul Galaţi, dar remarcabil este şi faptul că unul dintre acţionarii în acte ai clubului ar fi declarat că nu se doreşte cedarea FC Oţelul Galaţi către grupul de oameni de afaceri care urmează să investească real în Campioana României, ediţia 2010-2011.

Trebuie să le transmit persoanelor care formează Consiliul de Administraţie al FC Oţelul Galaţi că acest club va fi privatizat cu adevărat, că va fi preluat de investitori hotărâţi să dezvolte clubul, nu să-i pună piedici, aşa cum au făcut ei în ultimul an! Date fiind condiţiile în care au ajuns în fruntea acestui bun al Galaţiului, un simbol bine ancorat în patrimoniul spiritual al oraşului, nu-şi pot permite să facă declaraţii de acest gen. Cu alte cuvinte, vrabia mălai visează!

FC Oţelul Galaţi, câştigătoarea a două trofee extrem de importante, merită să se dezvolte, nu să activeze la cote de avarie, cu frâna trasă, cum s-a întâmplat în sezonul 2011-2012! Când nu participi şi nu ai niciun merit la performanţa unei societăţi, bunul simţ ar trebui să-ţi cenzureze dreptul la opinie. Aşa ar fi demn, domnilor! Oţelul merită altă soartă şi o va avea, vă promit!”, se spune în respectivul comunicat.

Citeşte şi - Acţionarii de la Oţelul nu cedează clubul 

 

 

Citit 4483 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.