UPDATE - Acţionarii de la Oţelul nu cedează clubul

UPDATE - Acţionarii de la Oţelul nu cedează clubul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

17:00 - Patru dintre cele cinci persoane fizice ce deţin câte 19,2 la sută din acţiunile FC Oţelul S.A. s-au întâlnit luni la prânz în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Au lipsit tocmai cei mai importanţi oameni pentru activitatea clubului care acum un an câştiga campionatul. Este vorba de cel mai influent dintre acţionari, Ionel Borş, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii şi de Marius Stan, director general al FC Oţelul, acesta din urmă aflându-se în concediu de odihnă.

Zvonacii au lucrat intens de dimineaţă

Ziua de luni a început cu o informaţie „şoc” care s-a răspândit prin oraş cu viteza lui Antal de la contraatacul care a adus golul doi în finala pentru titlu, cu Timişoara: „Adunarea Generală a Acţionarilor îl dă afară de la club pe Marius Stan, îl vor pune pe Anghelinei în locul lui”. Zvonul părea credibil, conflictul dintre Stan şi acţionari este de notorietate, datează de peste nouă luni de zile. Însă, cât timp e în concediu, legal n-au cum să-l dea afară pe Stan. Teorie doar, că-n practică am văzut destui directori demişi chiar şi aşa. Concediaţii apelează la instanţă, câştigă procesele, dar durează până se dau sentinţele, destul ca anumite lucruri făcute între timp să nu mai poată fi reparate. Vestea părea să nu mai fie doar un simplu zvon, după ce una din publicaţiile naţionale cu profil sportiv titra în ediţia online: „Şoc la Galaţi! Membrii CA au votat demiterea lui Marius Stan”.

Fără Borş, fără Stan

AGA a avut loc la clubul Sidex şi a durat aproximativ două ore, partea executivă a conducerii clubului fiind reprezentată de Doina Stamate – director economic şi în anumite momente de Dragoş Ghiuţă – director marketing.

Trei dintre acţionari – Radu Nicu, Ioan Ungureanu şi Aurelian Mocanu – au ieşit împreună din clădire la finalul întrunirii, iar primul dintre cei menţionaţi a lămurit problema presupusei demiteri a lui Stan. „Nu s-a discutat asta, a fost vorba doar de bilanţul financiar al anului trecut, ne pare rău că domnul Stan nu ne-a onorat cu prezenţa. Mai sunt multe lucruri de pus la punct. Sperăm ca activitatea clubului să nu fie afectată cel puţin până la sfârşitul acestui an, aşteptăm ca în zilele viitoare Consiliul de Administraţie să stabilească noile coordonate”, a spus Radu Nicu.

Nu vor să renunţe la acţiuni

Cel mai aşteptat moment de către suporterii Oţelului, finalizarea procesului de preluare a clubului de către noi investitori de la actualii acţionari, pare irealizabil în acest moment. Acţionarii au fost destul de clari în declaraţiile făcute luni, spunând că nu au de gând să renunţe la club. „Nu ştiu nimic despre acest subiect, probabil sunt doar speculaţii nefondate”, a spus Radu Nicu. Întrebat dacă au de gând să-şi vândă acţiunile, Ioan Ungureanu a răspuns simplu şi tranşant: „Nu”!

Marius Stan declara toamna trecută că, în urma retragerii susţinerii financiare de  către ArcelorMittal, a fost mandatat de conducerea combinatului să găsească investitori care să preia acţiunile clubului.


14:00 - Astăzi a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor a FC Oţelul Galaţi  SA, în care s-a discutat bilanţul financiar al clubului pe anul trecut. Cei care au participat la această şedinţă au negat supoziţiile făcute de către Gazeta Sporturilor, care a anunţat că Marius Stan, preşedintele clubului, ar fi fost deja demis şi înlocuit cu Viorel Anghelinei.  

Adunarea Generală s-a încheiat în jurul orei 14:00 . Radu Nicu, unul dintre acţionari a declarat că s-a discutat doar bilanţul financiar al clubului pe anul trecut şi nu s-a luat în discuţie schimbarea conducerii executive.

Radu Nicu a mai spus că speră ca până la sfârşitul anului, activitatea să nu fie perturbată şi că aşteaptă de la Consiliul de Administraţie stabilirea de noi coordonate. De asemenea, el a negat că s-ar fi discutat subiectul cumpărării/vânzării de acţiuni către un investitor. "Nu ştiu nimic despre acest subiect", a spus acesta.

Ei fac parte din Consiliul de Administraţie al Oţelului !

Potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, pe lângă Ionel Borş (gălăţean, 56 de ani), care l-a şi adus la Galaţi în august 2005 pe Marius Stan, pe lista asociaţilor deţinători de acţiuni mai figurează Nicu Radu (născut la Brăila, 60 de ani, a fost director în Combinat, în prezent pensionar), Ioan Ungureanu (băcăuan la origini, 60 de ani, pensionar), Mirela Gătin (născută în judeţul Iaşi, 52 de ani, jurist la ArcelorMittal), Aurelian Mocanu (din Mărăşeşti - Vrancea, 53 de ani, activează în continuare în colosul siderurgic) şi Asociaţia Clubul de Fotbal Oţelul Galaţi. Borş, Radu, Ungureanu, Gătin şi Mocanu deţin câte 19,2 la sută din acţiuni, iar Asociaţia 4 procente.

 

Citit 5887 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2012 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.