Combinatul vrea să taie nodul gordian de la Oţelul

Combinatul vrea să taie nodul gordian de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea ArcelorMittal intervine în scandalul de la Oţelul * Poziţia combinatului, asumată printr-un comunicat de presă transmis joi, la orele serii, este pe de-o parte tranşantă în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple la club, iar pe de altă parte, conciliantă, în condiţiile în care suporterii au anunţat acţiuni de protest * 

"ArcelorMittal Galaţi, ca membru responsabil al comunităţii, îşi reafirmă intenţia de a găsi cea mai bună soluţie profesională privind Oţelul Galaţi. Înţelegem dorinţa suporterilor de a avea o soluţie rapidă şi lucrăm din greu în acest sens. Poziţia noastră este clară: nimeni nu doreşte să oprească activitatea sportivă sau să vadă Clubul ajuns în faliment", se arată în comunicatul de presă.

Discuţiile legate de cine vor fi cei care vor negocia preluarea clubului de către un nou acţionar sunt clarificate într-o afirmaţie care arată clar că aceste îndatoriri revin exclusiv conducerii executive a clubului şi celor din administraţia combinatului.

"Împreună cu Managementul Executiv al Clubului parcurgem paşii separării activităţii de sport profesionist de cea de bază – producerea oţelului. Toate părţile agrează faptul că rezultatul acestui proces de separare trebuie să fie continuitatea şi dezvoltarea activităţii sportive. Eforturile care sunt depuse acum sunt pe calea cea bună, din perspectivele respectării legalităţii şi a protejării intereselor suporterilor, a comunităţii şi a noastră, ca unitate economică. Dar acest proces complex necesită timp şi încadrarea în prevederile legilor sportive şi civile.  În acelaşi timp, credem că nicio acţiune publică nu ajută cu ceva în circumstanţele actuale", se mai arată în acel comunicat. Cu alte cuvinte, sunt eliminate din ecuaţie intervenţiile acţionarilor sau a consiliului de administraţie al clubului şi se încearcă o calmare a spiritelor în condiţiile în care suporterii anunţă acţiuni ample de protest.

Avertisment pentru acţionari?

Pentru prima dată în istoria colaborării dintre clubul de fotbal Oţelul şi combinatul siderurgic, cei de la ArcelorMittal încearcă o limpezire a apelor în ceea ce priveşte acţionarii. "În activitatea lor la Club, acţionarii acţionează ca reprezentanţi ai ArcelorMittal. Compania îşi rezervă dreptul de a apela la acţiuni legale împotriva acelor persoane care vor face declaraţii publice fără niciun fundament şi care pot afecta reputaţia şi imaginea sa ori a reprezentanţilor săi", se mai arată în acel comunicat de presă despre care am vorbit. Această declaraţie a companiei ar putea fi interpretată, practic, ca un avertisment public pentru acţionari ca fiind persoane care vor acţiona doar în numele combinatului, adică în nici un caz aşa cum le-ar trece prin cap fiecăruia dintre aceştia. Este însă destul de greu de anticipat care va fi reacţia celor care şi-au manifestat deja public poziţiile de acţionari veritabili, cerând explicaţii conducerii executive a Oţelului în legătură cu felul în care au fost cheltuite sumele primite de la UEFA după participarea echipei în Champions League.

Marius Stan: Acum timpul este duşmanul nostru

Contactat telefonic, preşedintele executiv al Oţelului, Marius Stan a susţinut că apreciază această declaraţie ca fiind una de bun augur, dar a avertizat că timpul lucrează în continuare împotriva echipei care câştiga campionatul în 2011. "Este o luare de poziţie pe care o consider normală şi în spiritul bunei colaborări cu cei din conducerea combinatului, dar atenţionez că acum timpul este cel mai mare duşman al nostru. Există datorii neachitate, conturile sunt blocate şi mă tem că o întârziere ar face ca eforturile de salvare a Oţelului să nu fie tardive", a declarat Stan.

 

Citit 3186 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.