Oţelul pleacă în Olanda

Oţelul pleacă în Olanda
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii vor disputa cinci partide amicale, doua dintre adversare fiind deja stabilite * Antrenorul Dorinel Munteanu e mulţumit de primul stagiu de pregătire, dar cere urgent cel puţin patru jucători noi *

După cantonamentul de la Poiana Braşov, în care accentul s-a pus pe pregătirea fizică, „roş-alb-albaştrii” vor pleca duminică, 1 iulie, într-un nou stagiu de pregătire centralizată, care se va desfăşura în Olanda, timp de două săptămâni.

La fel ca şi anul trecut, gălăţenii vor fi cazaţi la Bilderberg Hotel Klein Zwisterland din Heelsum, localitate situată la 15 km de Arnhem.

Tehnicianul Oţelului, Dorinel Munteanu, s-a declarat mulţumit de atitudinea elevilor săi în stagiul montan. „Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor în cantonamentul din Poiană. Au înţeles că este nevoie de mai multă implicare pentru a reveni la forma prin care ne-am consacrat”, a declarat Munteanu.

Acesta nu şi-a luat gândul de la transferuri şi speră ca în cantonamentul din Olanda să aibă cel puţin patru noutăţi în lot. „Au plecat jucători importanţi şi aceştia trebuie înlocuiţi. E nevoie de şapte jucători, dar patru-cinci trebuie să vină cât mai repede pentru a prinde stagiul de pregătire cu echipa”, a spus „Neamţul”, care resimte golul lăsat liber, în special de plecările lui Antal şi Sălăgeanu la FC Vaslui. Până acum, Oţelul a perfectat un singur transfer, fundaşul central Mardare, iar fundaşul stânga Lucian Murgoci a fost promovat de le echipa a doua. În plus, atacantul Bruce Inkango se află în probe şi va face parte din delegaţia gălăţeană din Olanda.

Cinci amicale tari

În stagiul de pregătire din Olanda, de la Heelsum, Oţelul va disputa cinci partide amicale cu adversari puternici pentru pregătirea noului sezon al cărui start e programat pe 21 iulie. Oficialii gălăţeni poartă discuţii pentru perfectarea amicalelor, până acum fiind stabilite partide cu Standard Liege (locul 5 în prima ligă belgiană) şi Beveren, echipă nou-promovată în prima ligă a Belgiei.

Varianta Vali Munteanu a picat

Văzut de fanii gălăţeni ca o posibilă variantă de înlocuire a lui Liviu Antal, mai ales că a făcut pregătirea cu Oţelul în cantonamentele din iarnă, Valentin Munteanu, mijlocaşul de bandă al celor de la Dunărea Galaţi, nu reprezintă o soluţie pentru antrenorul Dorinel Munteanu.

„Nu se pune problema aducerii lui Vali Munteanu. Are calităţi, dar nu se potriveşte jocului nostru. Dacă l-aş fi vrut, îl aveam deja în cantonament. Asta nu înseamnă că nu-mi doresc fotbalişti noi ”, a declarat tehnicianul Oţelului.

În ultimul sezon la Dunărea Galaţi, Valentin Munteanu, a marcat de cinci ori în 24 de prezenţe în campionat, plus o reuşită în Cupa României contra formaţiei de primă ligă, Sportul Studenţesc. Pentru un eventual transfer al acestuia s-au interesat şi alte echipe din Liga 1.

 

Citit 2623 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.