Oţelul aşteaptă jucătorii noi în Olanda
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul aşteaptă jucătorii noi în Olanda
Râpă şi compania au plecat sâmbătă din Galaţi cu autocarul, cursa aeriană spre Olanda decolând ieri dimineaţă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii se pregătesc pentru noul sezon în cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată, încă fără noutăţi în lot * Transferurile mult aşteptate sunt preconizate să se perfecteze în această săptămână *

În al doilea cantonament al Oţelului înaintea startului Ligii 1, de la Heelsum, au făcut deplasarea 25 de jucători, singura noutate faţă de lotul care a trudit în cel din Poiana Braşov fiind Ionuţ Neagu, aflat în perioada de refacere după o intervenţie chirurgicală la nas, în timp ce brazilianul Didi va rata tot stagiul de pregătire plus alte două luni, din cauza unei leziuni a meniscului de la genunchiul drept.

Antrenorul Dorinel Munteanu a devenit din ce în ce mai pesimist cu privire la rezolvarea situaţiei de la vârf a clubului, după ce a pornit şi cel de-al doilea cantonament, fără nicio noutate în lot.

Chiar şi în aceste condiţii, „Neamţul” consideră că Oţelul va fi o echipă greu de învins în sezonul următor. „Sunt dezamăgit că nu s-a rezolvat nimic concret până acum. Chiar şi dacă lucrurile ar rămâne aşa, vom fi o echipă foarte greu de învins, venim după cel mai bun stagiu de pregătire de la Poiana Braşov, de când sunt eu aici. Nimănui nu-i va fi uşor cu noi, dar dacă vrem mai mult, obiective mai îndrăzneţe, e nevoie şi de câteva transferuri”, a declarat Munteanu.

Transferuri iminente

Surse din cadrul clubului susţin că transferurile sunt pregătite, negocierile sunt finalizate, iar pentru trecerea la fapte se aşteaptă dintr-o zi în alta lămurirea statutului clubului în raport cu combinatul ArcelorMittal şi a celor ce încă mai sunt acţionari, ceea ce ar însemna implicit deblocarea banilor necesari pentru achiziţia de jucători.

Cei doriţi pentru a devenii noii fotbalişti ai Oţelului ar urma să ajungă direct în Olanda în acestă săptămână. Tot la Heelsum este preconizat să-şi înceapă mandatul şi cel anunţat ca viitor director general, Narcis Răducan.

În ceea ce priveşte aducerea de noi fotbalişti, ultimul nume vehiculat este cel al lui Liviu Băjenaru, ultima oară la Astra Ploieşti, acum liber de contract. Acesta a mai fost dorit de Oţelul în urmă cu un an, însă discuţiile nu s-au mai concretizat, iar Băjenaru a semnat cu Steaua.

Adversar de Europa League

După ce s-au perfectat două partide de verificare, pe 7 iulie cu Waasalund Beveren (nou promovată în prima ligă belgiană) şi pe 13 cu Standard Liege (locul cinci în Belgia), clubul gălăţean a anunţat că a fost găsit şi un alt treilea adversar pentru stagiul olandez. Este vorba de o altă echipă belgiană Gent, locul patru la finalul ediţiei precedente şi care va participa în preliminariile Europa League. Data partidei nu a fost încă stabilită.

Dorinel ţine de Pena

Plecările lui Antal şi Sălăgeanu la FC Vaslui plus accidentarea lui Didi l-au determinat pe Dorinel Munteanu să nu mai accepte alte plecări, cel puţin până nu vor fi aduşi alţi fotbalişti noi. „Nu ştiu nimic de o plecare a lui Pena, el este sub contract şi nu poate să plece atât timp cât noi suntem cu multe probleme de lot. Este un jucător important care a contribuit la câştigarea campionatului şi nu ne putem despărţi în orice condiţii de el”, a precizat Munteanu.

 

Lotul Oţelului în stagiul de pregătire din Olanda:

Portari: Brăneţ, Grahovac, Simaitis

Fundaşi: Râpă, Cârjă, Benga, Costin, Perendija, Sipovic, Sârghi, Mardare, Ljubinkovic, Ilie, Murgoci

Mijlocaşi: Filip, Giurgiu, Enescu, Neagu, Viglianti, Buş, Iorga, Stromajer

Atacanţi: Pena, Punosevac, Inkango

 

Citit 2759 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.