Expediţia Pamir 2012: Au dus în cârcă sute de kilograme de bagaje, la 4.000 de metri

Expediţia Pamir 2012: Au dus în cârcă sute de kilograme de bagaje, la 4.000 de metri
Alpiniştii români, înainte de a începe montarea taberei de bază
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei şase alpinişti români, printre care se află şi gălăţeanului Tiberiu Pintilie, au ajuns la 4.000 de metri altitudine, în ascensiunea lor spre Vârful Lenin (7135 m), cu foarte multă trudă.

Sâmbătă au ajuns la 3.600 de metri, unde şi-au montat tabăra de bază, cu trei corturi pentru ei şi unul pentru echipament, în condiţii de vreme nu tocmai favorabilă: ploua şi temperatura era de 13 grade Celsius în cort.

Apoi au urcat până la 4.200 metri, pentru aclimatizare, pe o creastă secundară. „Ne-a prins o mică furtună, dar ne simţim toţi bine şi suntem înapoi la corturi. Ninge şi plouă, se udă echipamentul şi temperatura scade. Mâine plecăm spre tabăra intermediară de la 4.200, după care ABC - advanced base camp”, au scris alpiniştii duminică, pe jurnalul online al expediţiei.

Trecerea de la tabăra de bază la cea intermediară a însemnat un efort fizic imens, toată echipa făcând 12 drumuri ca să care cele 400 de kilograme de bagaje. „Ne simţim cu toţii bine, mai o durere de cap, mai o respiraţie grea, însă per total suntem ok. Trebuie să avem grijă, deja am văzut alpinişti duşi la vale pe cal, cu început de edem”, au mai transmis Tibi Pintilie şi camarazii săi acum trei zile, ultima dată când au mai avut semnal la telefon.

Ziua următoare aveau planificată urcarea la 4.600 de metri pentru aclimatizare, iar în tabăra avansată era programat să ajungă ieri.

Citit 1105 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.