Săptămână decisivă pentru viitorul Oţelului

Săptămână decisivă pentru viitorul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cu şapte zile înaintea primul meci din noul campionat, gruparea roş-alb-albastră nu are un şef al conducerii executive şi nici liber la plata datoriilor şi la perfectarea transferurilor * Negocierile sunt foarte avansate, dintr-o zi în alta fiind aşteptată anunţarea noilor acţionari

FC Oţelul intră în săptămâna premergătoare startului în noul campionat în aceeaşi stare de incertitudine existentă de luni bune, cu mare parte din activitate blocată. Plecarea lui Marius Stan la conducerea Primăriei a lăsat clubul fără un şef al conducerii executive, iar Consiliul de Administraţie tot nu a dat liber la plata datoriilor, deşi efectele pot fi dezastruoase, cu echipa pornind pe minus în noul campionat în urma depunctărilor generate tocmai de neplata angajamentelor.

Paradoxal, clubul se află într-o situaţie critică, deşi financiar se stă foarte bine, mai ales după surpriza plăcută venită din partea UEFA, care a anunţat că ultima tranşă de bani destinată Oţelului va fi de peste şase milioane de euro, cu cinci milioane mai mult decât se aşteptau cei de la club.

Primarul Marius Stan, ex-director general al FC Oţelul, a reafirmat sâmbătă că trecerea timpului este cel mai mare duşman al clubului, subliniind din nou că situaţie este generată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionel Borş. „Timpul este cel mai mare duşman al nostru. Cele două puncte de penalizare sunt clare şi riscăm multe altele dacă nu se rezolvă lucrurile foarte repede. Totul numai din ambiţia unui om care nu poate înţelege că acest club nu este jucăria lui, ci un un bun la oraşului, al gălăţenilor”, a declarat Marius Stan.

Printre altele, Oţelul nu şi-a plătit nici până în acest moment datoria de 50.000 de euro către FCM Tg. Mureş în contul tranferului lui Didi, cei de la club ajungând în postura de a se milogi la conducătorii grupării mureşene de a semna un document prin care să arate că sunt de acord cu amânarea acestei plăţi, altfel se riscă sancţiuni disciplinare din partea LPF, foarte posibil chiar alte depunctări.

În două-trei zile

Toate informaţiile din interiorul clubului duc la concluzia că negocierile sunt ca şi finalizate şi că este foarte posibil ca marţi, miercuri sau cel târziu joi să aibă loc mult aşteptatul anunţ al ieşirii clubului de sub tutele actualilor acţionari, instalarea lui Narcis Răducan la conducerea executivă, existând posibilitatea de a se anunţa chiar şi noii investitori care preiau FC Oţelul.

De altfel, întrebat dacă sunt şanse mari ca în zilele imediat următoare situaţia să se rezolve pozitiv, Marius Stan a răspuns afirmativ.

Citit 2681 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.