UPDATE Fără banii de la municipalitate, FCM Dunărea este în pericol de desfiinţare
Foto: Auraş Braşoveanu, preşedinte FCM Galaţi / Foto: Sorin Pană

UPDATE Fără banii de la municipalitate, FCM Dunărea este în pericol de desfiinţare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ORA 16.45: Proiectul de hotărâre privind revocarea finanţării către FCM Dunărea a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programată mâine.


Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local se află un proiect de hotărâre privind revocarea finanţării către clubul de fotbal din liga secundă

 


Reprezentanta fotbalului gălăţean în Liga II, FCM Dunărea, este într-o situaţie limită, clubul fiind în pericol de desfiinţare dacă va pierde finanţarea din partea Consiliului Local (CL). Grupării în cauză îi fusese alocată din bugetul municipalităţii pe acest an suma de 970.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 210.000 de euro, conform reprezentanţilor clubului. „Fără aceşti bani nu prea avem cum să supravieţuim, se poate ajunge la desfiinţare. Nu vreau deocamdată să vorbesc despre acest aspect, o să-mi spun punctul de vedere la momentul oportun dacă va fi cazul, dacă chiar se va ajunge la retragerea finanţării”, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, programată mâine, la punctul 35 figurează „proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 114 / 5.04.2012 referitoare la finanţarea de la bugetul local a Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi”. Totul ar fi cauzat de faptul că gruparea fotbalistică are datorii în ceea ce priveşte dările la stat, situaţie în care legislaţia nu permite o astfel de finanţare. Practic, se repetă istoria defunctei echipei de volei CSU Metal şi cea recentă a echipei de handbal Oţelul, care nu au mai putut primi sprijin financiar de la autoritatea locală din cauza acestui tip de datorii. Totuşi, nu este exclus ca acest punct de pe ordinea de zi a şedinţei CL să fie scos în ultimul moment sau ca proiectul respectiv să nu fie aprobat la vot.

Finanţare pentru noua echipa de handbal

În şedinţa de mâine a consilierilor locali mai sunt pe ordinea de zi alte două proiecte ce vizează sportul gălăţean. Cel mai important dintre aceste este cel referitor la aprobarea finanţării noii echipe de handbal feminin Danubius Galaţi. Aceasta a fost înfiinţată pentru a prelua locul în Liga Naţională, palmaresul, jucătoarele rămase în lot şi conducerea tehnică de la HC Oţelul, în condiţiile în care această din urmă grupare nu putea fi susţinută financiar de CL tot din cauza datoriilor mari la bugetul de stat.

De asemenea, în condiţiile desfiinţării echipei de fotbal Politehnica Galaţi, care a activat sezonul trecut în al treilea eşalon, se va lua în discuţie un proiect de hotărâre privind revocarea finanţării acestui club şi suplimentarea fondurilor acordate de la bugetul local către Asociaţia Sport Club Steaua Dunării.

Citit 2024 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.