Gălăţeanul Tibi Pintilie, din nou la peste 7.000 de metri! Bonus pentru alpiniştii români, Vârful Korjenevskaya! (VIDEO)

Gălăţeanul Tibi Pintilie, din nou la peste 7.000 de metri! Bonus pentru alpiniştii români, Vârful Korjenevskaya! (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alături de Lucian Roşu, alpinistul gălăţean a reuşit o ascensiune care nu era planificată în expediţia din masivul Pamir. * Refuzând să aştepte pasivi permisiunea de a porni spre Kommunismus, cei doi au deschis poteca până pe Korjenevskaia (7105 metri)


După succesul din prima etapă a expediţiei „Pamir 2012”, când au urcat alături de George Porancia şi Adrian Fako pe Vârful Lenin (7124 metri), Tiberiu Pintilie şi Lucian Roşu au trecut graniţa din Kârghistan în Tadjikistan, pentru etapa a doua, ascensiunea spre Komunismus (7495 m.).

Au ajuns cu bine în Tadjikistan, acolo au stat o zi în oraşul Jirgatal şi apoi au zburat cu elicopterul pâna pe gheţarul Moskvina, tabăra de bază aflată la o altitudine de 4200 m. Însă, cum ruta spre Kommunismus nu era încă deschisă şi erau nevoiţi să aştepte, au decis că cea mai bună aşteptare este să mai facă încă o dată ascensiunea pe Korjenevskaya, la fel ca în 2010. Împreună cu doi britanici, au urcat până la 6.400 de metri unde şi-au făcut tabăra dinaintea asaltului final, iar apoi au ajuns cu bine pe vârf. Tibi şi Lucian au fost primii care anul acesta au făcut acest vârf, înaintea altor echipe mult mai pregătite, făcând potecă până sus.

S-au întors teferi în „Base Camp”-ul de pe gheţarul Moskvina şi au transmis că de câteva zile este vreme urâtă, ninge foarte mult şi ei stau la baza pentru refacere. Din ceea ce le-au povestit camarazilor reveniţi în ţară după urcarea pe Lenin, pe Kommunismus s-a urcat deocamdată doar până la 6000 de metri. Cei doi alpinişti români au făcut echipă cu doi ruşi, pe care îi ştiu din timpul ascensiunii pe Lenin, plus cei doi britanici cu care au urcat pe Korjenevskaya, urmând ca în câteva zile toţi şase să înceapă ascensiunea pe Kommunismus.

Încurajări de acasă!

Probabil le va fi mai greu decât până acum, dar gândurile bune cu care îi însoţim noi, cei de acasă, îi ajută şi îi încurajează. Dacă vreţi să le transmiteţi mesajele voastre, o puteţi face gratuit online, de pe site-ul https://sms.thuraya.com. Numărul de telefon al băieţilor este 21370404 (cu prefixul Thuraya deja existent pe site, în faţa numărului).

Odată cu atingerea vârfului Kommunismus, Lucian Roşu şi Tiberiu Pintilie vor mai avea de atins doar două vârfuri dintre cele cinci celebre ale Pamirului - Pobeda şi Khan Tengri - pentru a câştiga distincţia „Leopardul Zăpezii”, pe care nu a primit-o nici un român până acum.

Imagini impresionate din Pamir! Mai jos se poate viziona filmul realizat în timpul ascensiunii pe Korjenevskaya de acum doi ani.

Citit 1612 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2012 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.