UPDATE/ Dunărea a ÎNVINS Corona, în primul meci al semifinalei la HOCHEI
Foto: În foto, Chernenko, după ce a marcat în „decisivul” de acum un an în urma celui mai spectaculos dribling văzut în România în ultimii ani

UPDATE/ Dunărea a ÎNVINS Corona, în primul meci al semifinalei la HOCHEI
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE, luni, 14 martie/ Primul meci dintre cele două echipe, disputat luni seara, 14 martie, a avut nevoie de șuturi de penalitate pentru a fi decisă învingătoarea.

După ce Dunărea a condus, la prima pauză, cu 3-0 (goluri Donika, Ojanen și Nimenko), brașovenii au revenit și au câștigat celelalte două treimi, cu 1-0 și 2-0, astfel că la finalul timpului regulamentar tabela de marcaj arăta 3-3.

Cum în repriza suplimentară niciuna dintre combatante nu a reușit să înscrie, câștigătoarea meciului s-a stabilit după executarea șuturilor de penalitate, unde Antti Ojanen și Zoltan Pal au punctat pentru gazde, în timp ce oaspeții au înscris o singură dată. Scor final: 5-4 (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 1-0) pentru Dunărea.

Cel de-al doilea meci va avea loc marți, 15 martie, tot de la ora 18,30.


* Băieţii de la Dunărea încep, la ora 18,30, a doua semifinală consecutivă contra celor de la Corona Braşov * La duelul ultimelor două campioane intrarea spectatorilor este liberă


Pe 16 martie 2015, Patinoarul „Dunărea” din Galaţi avea peste 2.000 de spectatori entuziaşti în tribune, veniţi să fie martori activi la ceea ce a devenit o performanţă istorică. Au fost răsplătiţi pentru susţinere cu cea mai frumoasă seară a sportului gălăţean din 2015, una încheiată apoteotic, cu cele mai dramatice, mai intense şi de neuitat 63 de secunde din istoria de până atunci a hocheiului din Galaţi. Era meciul cinci, decisivul, al semifinalei Ligii Naţionale dintre Dunărea şi marea favorită din acel moment, Corona Braşov. Era 2-2 la general, egalitate persistentă până cu puţin peste un minut rămas din meciul de poveste. Era 1-1 şi Donika marca pentru Dunărea, dar urletul de fericire al tribunei a fost „tăiat” peste numai 16 secunde de golul de 2-2 al braşovenilor, pentru a erupe din nou, cu 29 de secunde înainte de final, la şutul golului marii victorii reuşit de Szabolcs Szocs. Dunărea intra în prima sa finală, pe care apoi avea să o încheie triumfător, aducând trofeul de campioană la Galaţi.

Luni, 14 martie 2016, la distanţă de un an fără două zile, Galaţiul sportiv începe o nouă semifinală, în care vrea şi poate să facă în aşa fel încât istoria să se repete. Din nou, acelaşi duel în penultimul act al campionatului, între Dunărea şi Corona, din nou, primele două jocuri la Galaţi: luni şi marți, de la ora 18,30.

Szocs, marcatorul golului istoric de acum un an, speră să aibă aceeaşi susţinere puternică din tribune pentru a se câştiga din nou meciurile de acasă: „În play-off este foarte important să câştigi meciurile de acasă. Dacă vom avea alături şi suporterii de acum un an, le putem câştiga, pentru a spera apoi să închidem semifinala la Braşov”.

Ucraineanul Vitali Donika a spus că-şi doreşte o semifinală câştigată mai repede ca anul trecut, adăugând că pentru asta e nevoie de o susţinere peste cea din sezonul regulat. „În play-off toată lumea are aceleaşi şanse, nu contează că ai terminat pe primul loc sau pe al doilea. Sunt meciuri diferite faţă de sezonul regulat, exemplu nostru de anul trecut este elocvent. Vom juca la nivelul nostru maxim. Nu vrem să jucăm cinci meciuri, avem nevoie de doar trei pentru a trece din nou în finală. Pentru a reuşi, suporterii sunt foarte importanţi, deşi nu înţeleg de ce am avut şi meciuri cu arena aproape goală în sezonul regulat. Sper ca acum să fie mai bine, să retrăim clipele frumoase din sezonul trecut, împreună cu toţi cei care ne-au fost alături şi atunci din tribune”, a spus Donika.

Şi legendarul portar Radu Viorel a chemat gălăţenii să repete atmosfera din semifinala precedentă: „Vă aşteptăm să ne ajutaţi din nou, aşa cum aţi făcut anul trecut. Promitem să nu vă dezamăgim”.

În sezonul regulat, încheiat de Dunărea pe locul doi şi de Corona pe al treilea, disputele dintre cele două formaţii au fost echilibrate, fiecare câştigând când a jucat pe teren propriu. La Galaţi, au fost victorii pentru Dunărea cu 5-3, 2-1, 11-0 şi 10-2 (la aceste ultime două jocuri, Corona n-a jucat cu prima echipă), iar la Braşov s-a impus Corona cu 5-4 (după şuturi de departajare), 4-2, 5-2 şi 2-0.

Semifinala se joacă după sistemul „cel mai bun din maxim cinci meciuri”. După partidele de luni şi marți, va fi o singură zi de pauză, cele două de la Braşov fiind programate joi şi vineri (17 şi 18 martie). Apoi, dacă va mai fi cazul, meciul decisiv va avea loc la Galaţi, duminică - 20 martie.

Citit 5894 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.