Tragere la sorţi cu ghinion pentru Oţelul: Deplasare la Sportul, în Cupa României

Tragere la sorţi cu ghinion pentru Oţelul: Deplasare la Sportul, în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană va evolua în şaisprezecimi împotriva celor de la Sportul Studenţesc, formaţie retrogradată sezonul trecut din prima ligă


Chiar dacă gălăţenii au fost capi de serie, debutul în Cupa României pentru Oţelul va fi mai dificil decât se aştepta. Trupa antrenată de Viorel Tănase a fost cuplată cu Sportul Studenţesc, echipă aflată în prima serie a ligii secunde, retrogradată la finalul ediţiei precedente a Ligii I, după ce a acumulat 30 de puncte. În meciurile directe din campionatul trecut, Oţelul s-a impus în ambele dispute, 1-0 la Galaţi şi 2-0 la Bucureşti. „Întâlnim o formaţie din liga secundă, mergem să ne calificăm, asta-i clar. Sportul a avut ceva probleme de organizare în vară, dar a început sezonul foarte bine şi trebuie să tratăm serios jocul”, a declarat Viorel Tănase, antrenorul gălăţenilor.

Formaţia bucureşteană a fost prima scoasă din urnă şi va fi organizatoare, ceea ce înseamnă că Oţelul va juca în deplasare. Trupa finanţată de Vasile Şiman nu are nocturnă, dar şansele  sunt foarte mici ca meciul să fie mutat la Galaţi pentru a fi transmis seara în direct de Sport.ro sau ProTV (posturile care deţin drepturile de televizare).

Cupa, drumul către Europa

Pentru Oţelul, actualul sezon poate fi considerat compromis în ceea ce priveşte ocuparea unui loc de cupă europeană în campionat, însă poate profita de statutul de cap de serie şi să obţină calificarea în Europa prin intermediul Cupei României. Câştigătoarea competiţiei va evolua în turul doi, în Europa League, echivalentul locului 2 în campionat, iar în cazul în care în finală se califică formaţia campioană, cealaltă finalistă obţine automat calificarea în EL. „Primordial este campionatul, dar trebuie să ne gândim că prin Cupă se poate ajunge cel mai uşor în Europa, aşa că ne vom concentra pentru acest obiectiv. Am un lot destul de mare, îl rulez pentru partidele de Cupă şi campionat, vor intra unii jucători care au prins mai puţin echipa”, a spus „Tase”.

În ediţia precedentă a Cupei României, Oţelul s-a oprit în sferturi, după ce a pierdut în sferturi, scor 2-3 pe teren propriu, contra celor de la FC Vaslui.

Partida Sportul - Oţelul se va disputa miercuri, 26 septembrie, dar până atunci roş-alb-albaştri se vor deplasa pentru jocul cu CS Turnu Severin din campionat, programat sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 19.00.

Celalalte meciuri din 16-imi Cupei României sunt următoarele: Steaua Bucureşti - FCM Târgu Mureş (Liga II), Olimpia Satu Mare (Liga II) - Rapid Bucureşti, FC Vaslui - FC Botoşani (Liga II), ACS Berceni (Liga III) - CFR Cluj, Voinţa Sibiu (Liga II) - Dinamo Bucureşti, CF Brăila (Liga II) - Viitorul Constanţa, Şoimii Pâncota (Liga III) - Concordia Chiajna, CS Turnu Severin - CS Mioveni (Liga II), FC Braşov - Farul Constanţa (Liga II), Pandurii Târgu Jiu - FC Zagon (Liga III), Damila Măciuca (Liga II) - Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea (Liga II) - Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş - FC Caracal (Liga III), CSMS Iaşi - Astra Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Bistriţa.

Citit 1513 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2012 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.