Astăzi, Sportul - Oţelul: Cupa României - şansă pentru Europa
Foto: Foto: Sorin Pană

Astăzi, Sportul - Oţelul: Cupa României - şansă pentru Europa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Roş-alb-albaştrii sunt în criză de rezultate, ocupând un loc retrogradabil în campionat * Doar prin intermediul Cupei mai pot spera gălăţenii la prezenţa în Europa League

Antrenorul Viorel Tănase abordează cu optimism duelul cu Sportul din Cupa României, chiar dacă echipa sa nu a mai bătut pe nimeni de opt partide, în timp ce „studenţii” au câştigat toate partidele oficiale disputate până acum. „Pornim ca favoriţi. Dacă ne uităm la diferenţa de ligă şi, mai ales, dacă ne uităm să vedem ce-am realizat noi până nu de mult, trebuie să ne impunem”, a spus „Tase”. Pentru meciul cu Sportul, tehnicianul roş-alb-albaştrilor va miza pe fotbaliştii cu minute mai puţine jucate până acum, astfel că în primul unsprezece este de aşteptat să apară jucători precum Sipovici, Filip, Buş sau Enescu. „Primordial este campionatul, dar nu neglijăm absolut deloc Cupa României. Voi introduce în această fază jucători cu minute mai puţine, care au evoluat mai puţin până acum, dar pe care mă bazez şi în care am încredere. Ei trebuie să dovedească în acest joc că merită să fie la Oţelul”, a mai precizat antrenorul gălăţenilor.

Pentru jocul de la Bucureşti cu Sportul, Viorel Tănase nu se va putea baza pe serviciile fundaşului dreapta Cornel Râpă, care se resimte după jocul de la Turnu Severin. De asemenea, lista absenţilor este completată de Silviu Ilie, accidentat pentru o perioadă mai lungă de timp, iar Didi şi Sârghi au revenit de puţin timp la antrenamente şi nu intră în vederile antrenorului pentru meciul de astăzi.

Pentru Oţelul, actualul sezon poate fi considerat compromis în ceea ce priveşte ocuparea unui loc de cupă europeană în campionat, însă gălăţenii pot profita de statutul de cap de serie şi încerca să obţină calificarea în Europa prin intermediul Cupei României. Câştigătoarea competiţiei va evolua în turul doi, în Europa League, echivalentul locului doi în campionat, iar în cazul în care în finală se califică formaţia campioană, automat, cealaltă finalistă obţine calificarea în EL. „Sigur, este cel mai uşor drum către Europa, ceea ce ne determină să tratăm foarte serios competiţia”, a declarat Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul gălăţean.

S-a încercat mutarea jocului la Galaţi

Oficialii gălăţeni au încercat să mute partida la Galaţi, după ce Sportul nu a primit acordul de a organiza meciul pe stadionul „Giuleşti”, arena pe care evoluează în campionat. „Au avut probleme de organizare, am sperat că vom juca aici, le-am fi asigurat toate condiţiile şi am fi plătit toate cheltuielile de deplasare. A mai fost o variantă, să jucăm la Buftea, cu care nu am fost de acord pentru că-i teren sintetic şi am fi riscat accidentări”, a spus Narcis Răducan. Stadionul pe care gălăţenii vor disputa meciul din Cupă este arena formaţiei din liga a treia Juventus Bucureşti. Partida Sportul - Oţelul, programată astăzi, de la ora 16.00, va fi transmisă în direct de sport.ro.

Citit 1468 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.