Stabilitate financiară asigurată: Oţelul îşi pregăteşte proiectul de viitor

Stabilitate financiară asigurată: Oţelul îşi pregăteşte proiectul de viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul roş-alb-albastru este preocupat de dezvoltarea Centrului de Copii şi Juniori la nivel înalt şi pregăteşte strategia 


Gălăţenii au reuşit cea mai mare performanţă din istorie, câştigarea campionatului şi a Supercupei, având la bază o echipă compusă din fotbalişti crescuţi în propria pepinieră şi cu un buget mai mic decât cel pe care îl are acum, odată cu finanţarea de două milioane de euro pe an din partea Astra Asigurări. În plus, suma ar putea creşte odată cu nivelul echipei. Şi cum „formula câştigătoare” nu se schimbă niciodată, Oţelul îşi va păstra profilul de club preocupat de creşterea jucătorilor din propria pepinieră, plus câteva transferuri ca implant. Surse din cadrul clubului susţin că din iarnă vor veni patru sau cinci jucători noi pe care gălăţenii deja îi monitorizează de mai multă vreme.

Centrul de Copii şi Juniori se va dezvolta şi în judeţele de lângă Galaţi, care nu au nicio echipă la nivelul primei divizii (Vrancea, Brăila, Tulcea sau chiar Bacău). O altă sursă pentru creşterea jucătorilor poate fi şi clubul patronat de Radu Călin, un apropiat al Oţelului, acolo unde se află deja o serie de fotbalişti ce au avut legături cu Galaţiul: Valentin Munteanu (dorit de clubul roş-alb-alabstru în mai multe rânduri), Cioinac, Butoi sau Floruţ. Deja o măsura de profesionalism a fost impusă la nivelul juniorilor, toţi cei 500 de copii vor avea echipamente personalizate (acasă – deplasare) cu însemnele clubului.

„Va exista stabilitate financiară, nu vor fi probleme cu banii, nu trebuie să se îngrijoreze suporterii. Ne afectează locul ocupat în clasament, dar eu sunt convins că nu vom avea probleme cu retrogradarea şi cu mai multă răbdare vom ajunge din nou la nivelul dorit de toată lumea”, a spus Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul.

Până acum, în România, modelul de succes a fost cel abordat de Unirea Urziceni şi Oţelul, iar în lume, fotbalul este dominat de echipele cu Centre de Copii şi Juniori foarte puternice, atât la nivel de club (Barcelona, Athletic Bilbao, Arsenal, Ajax, etc.), cât şi la naţionale (Spania, Germania, Olanda etc.).

Generaţii promiţătoare

Clubul roş-alb-albastru pune accent pe creşterea de copii şi juniori, deja fiind generaţii de tineri fotbalişti care pot ajunge idoli ai tribunelor peste câţiva ani. Oţelul II este liderul la zi al seriei I din liga a treia, având în componenţă un lot plin cu jucători talentaţi cu vârste fragede. „Sunt jucători foarte talentaţi, ca grup funcţionează chiar foarte bine. Sunt mulţumit de ei, dar de la acest nivel depinde doar de nivelul de pregătire al fiecăruia pentru că talent au”, a declarat Damian Băncilă, antrenorul echipei secunde. De la jucătorii născuţi în 92, Marus, Gâţă, Manea sau Chipirliu, Oţelul are alte câteva generaţii de fotbalişti promiţători. La nivelul celor născuţi în 96, portarul Daniel Vicol deja se antrenează cu echipa secundă, iar Moglan, Dajbog şi Tudorie sunt printre cei mai importanţi jucători ai echipei naţionale U 17. Adăscăliţei, Gohoreanu, Lupu, Ousmane Gueye, Miron, Stoian sau Toma sunt doar câţiva dintre cei foarte talentaţi care fac parte din lotul echipei secunde şi ar putea deveni piese de bază în nucleul Oţelului de peste câţiva ani.

Cucu şi Murgoci, ultimii debutanţi

Ultimii doi jucători crescuţi de Oţelul care au debutat la prima echipă sunt fundaşii stânga Lucian Murgoci şi Sorin Cucu. Cei doi asigură concurenţa pe banda stângă a defensivei gălăţene, ambii integrându-se deja în angrenajul echipei gălăţene. Cucu s-a călit în liga secundă, la Delta Tulcea, formaţie cu care a fost foarte aproape de promovare.

Citit 2630 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2012 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.