Rezultate dezamăgitoare înlănţuite: Oţelul, în cădere liberă
Foto: Foto: Sorin Pană

Rezultate dezamăgitoare înlănţuite: Oţelul, în cădere liberă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu au mai bătut pe nimeni de nouă etape şi se află în zona minată a clasamentului * De şapte ani „oţelarii” nu au mai avut un bilanţ atât de slab  în primele zece etape


Coşmarul Oţelului a continuat şi la ultimul meci, cu FC Braşov pe teren propriu, elevii lui Viorel Tănase culegând doar un punct dintr-o partidă cu un adversar abordabil. Oţelul nu bate pe nimeni de nouă etape şi a ajuns într-o situaţie critică în clasament, cu doar opt puncte strânse după zece runde. Ultima oară când gălăţenii au înlănţuit o astfel de serie nefastă, a fost în 2005, când pe banca roş-alb-albaştrilor se afla Aurel Şunda. Atunci, Oţelul a strâns 13 partide la rând fără să câştige, devenind punctul de referinţă pentru cel mai slab parcurs al gălăţenilor într-un tur de campionat.

„Pe jucători i-am găsit afectaţi de situaţia în care erau în clasament, erau căzuţi psihic, am zis că după calificarea noastră în Cupă s-a produs declicul, dar nu a fost aşa. În trei etape nu am acumulat decât trei puncte cu echipe cu care mă aşteptam să luăm nouă puncte. Este o remiză nedreaptă, am ratat mult, la acest nivel este nepermis să avem atât de multe şanse şi să nu marcăm. Este o blazare în rândul jucătorilor, trebuie să ne descurcăm până în iarnă cu ce avem”, a spus Viorel Tănase, antrenorul gălăţenilor.

Până acum, în actualul sezon, Oţelul nu a reuşit să câştige niciun meci pe teren propriu, după cinci partide disputate. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din 2005, când gălăţenii încheiau turul de campionat fără nicio victorie „acasă”. „Poate că pe lânga blazarea jucătorilor trebuie să vorbim şi de o blazare a suporterilor pentru că nu au mai susţinut echipa aşa cum o făceau înainte. Avem nevoie de aportul publicului şi fanii noştri trebuie să fie conştienţi de acest aspect”, a mai precizat Tănase.

„Tase”, antrenorul cu cel mai slab start

Niciun alt tehnician din istoria Oţelului în prima ligă nu a avut un început de mandat atât de slab ca Viorel Tănase, după patru etape. Doar Ion Gigi a avut un bilanţ mai slab, dar acersta a avut echipa pe mână doar trei etape, plus un lot mult inferior celui actual. De asemenea, „Tase” a avut două săptămâni la dispoziţie după înfrângerea din Ghencea, iar din următoarele trei jocuri Oţelul a strâns doar trei puncte, în condiţiile în care a disputat două jocuri acasă, cu nou promovata Viitorul Constanţa şi apoi cu FC Braşov, echipă care n-a bătut pe nimeni în deplasare în actuala ediţie de campionat. De asemenea, în intervalul acestor patru runde, gălăţenii au evoluat şi cu CS Severin, ultima clasată, considerată şi cea mai slabă formaţie din Liga I. După patru partide cu Viorel Tănase pe bancă, Oţelul are trei puncte, golaveraj 4-5.

Citit 1743 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2012 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.