Veşti bune pentru gălăţeni - Patinoarul se deschide peste câteva zile
Foto: Foto: Sorin Pană

Veşti bune pentru gălăţeni - Patinoarul se deschide peste câteva zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Luni încep operaţiunile de pornire a instalaţiei de gheaţă, iar peste cel mult o săptămână se va putea patina * Primul meci de hochei al sezonului în Galaţi, pe 16 octombrie

În sfârşit, a sosit şi vestea cea mare, aşteptată cu sufletul la gură atât de sportivii de performanţă de la CSM Dunărea, cât şi de numeroşii gălăţeni amatori ai patinajului în timpul liber. Eduard Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, societate care are în administrare patinoarul, a anunţat că luni, 8 octombrie, va fi pornită instalaţia, astfel că foarte curând se va putea patina. „Dacă vremea se menţine călduroasă, poate dura chiar şi opt zile până vom ajunge la nivelul de gheaţă optim. Până marţi, 16 octombrie, atunci când hocheiştii au primul meci la Galaţi, totul va fi gata”, a declarat Eduard Grosu.

Directorul CSM Dunărea, Mihai Brandabur, a spus că speră să se poată intra pe gheaţă de săptămâna viitoare, astfel încât echipa să poată face câteva antrenamente în condiţii normale, după ce până acum s-a antrenat doar pe uscat. „Este posibil să fie gata chiar şi în două - trei zile de la pornirea instalaţiei, dacă nu va fi la fel de cald ca în ultimele zile. Cei care administrează patinoarul au înţeles că avem mare nevoie de antrenamente pe gheaţă şi pornesc instalaţia din timp, astfel ca cel târziu vineri, 12 octombrie, să se poată patina. Orice antrenament acumulat pe gheaţă înseamnă enorm pentru noi în acest moment, în condiţiile în care toate celelalte echipe au intrat pe gheaţă de mai bine de o lună. Acum echipa este la Gheorgheni, până pe 10 octombrie, când avem primul meci, cel din deplasare cu SC Miercurea Ciuc, pentru a avea măcar câteva antrenamente în condiţii normale, nu puteam să intrăm la meci direct de la fotbal”, a declarat Mihai Brandabur.

Accesul publicului, din 19 sau 20 octombrie

Pentru că nu se poate şti cu siguranţă dacă la sfârşitul săptămânii viitoare va fi totul gata, deschiderea pentru intrarea publicului pe gheaţă este programată peste două săptămâni, pe 19 sau 20 octombrie. Tarifele şi programul pentru public vor anunţate în zilele următoare.

Patinoarul din Galaţi este de mai bine de o lună singurul din ţară, dintre cele acoperite, care nu este funcţional pentru principalul său obiect de activitate, patinajul.

Citit 3191 ori Ultima modificare Duminică, 07 Octombrie 2012 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.