Mititelu blochează LPF 2, preşedintele FCM Dunărea îl acuză: "Bagă zâzanie în liga a doua"

Mititelu blochează LPF 2, preşedintele FCM Dunărea îl acuză: "Bagă zâzanie în liga a doua"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Patronul Universităţii Craiova a amânat dobândirea personalităţii juridice de către liga profesionistă dedicată echipelor din Liga a II-a * „Încearcă doar să stârnească lumea eşalonului secund să intre alături de el în războiul cu Dumitru Dragomir”, a replicat gălăţeanul Auraş Braşoveanu, desemnat preşedinte al LPF 2

Cei implicaţi în liga a doua de fotbal au fost puşi pe jar de o întâmpinare depusă de avocatul lui Adrian Mititelu cu numai jumătate de oră înainte de momentul în care la judecătorie urma să se acorde personalitate juridică noii ligi profesioniste care să se ocupe de destinele echipelor din al doilea eşalon, proiect cunoscut sub denumirea de LPF 2.

Reprezentanţii lui Mititelul au blocat totul, invocând că echipele din liga secundă nu se pot asocia în noul organism pentru că ar face deja parte din LPF-ul condus de Dumitru Dragomir, organizator al Ligii I, încă de la înfiinţarea din 1993.

Bomba era gata să explodeze, Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea şi iniţatorul priectului LPF 2, afirmând în primă fază că o eventuală confirmare a celor reclamate de Mititelu ar scoate la iveală un prejudiciu imens adus echipelor din Liga a II-a. „Dacă cele prezentate de Mititelu ar fi fondate, apare o mare problemă, prejudicierea cluburilor de Liga a II-a. Acestea ar fi pierdut o grămadă de bani şi aici nu vorbesc de drepturile tv. În primul este vorba de banii care au venit de la UEFA pentru îmbunătăţirea infrastructurii cluburilor şi pentru dezvoltarea centrelor de juniori, ar fi vorba de milioane de euro care ar fi schimbat radical faţa fotbalului mic”, declara Braşoveanu.

Fitilul a fost stins

În cele din urmă, bomba a fost dezamorsată tot de Braşoveanu, după ce a studiat documentele invocate: „În statutul LPF din momentul înfiinţării nu este prevăzut nimic concret despre afilierea echipelor din liga secundă, se vorbeşte doar la obiective despre asta. Miercuri am programată o întâlnire cu juriştii de la LPF, o să iau o adresă care să ateste că nu am fost şi nu suntem parte a acestui organism, pe care o vom depune la judecătorie”.

Gălăţeanul l-a acuzat pe Mititelu că pune beţe-n roate proiectului LPF 2 doar din interese personale. „Încearcă doar să ne facă să intrăm alături de el în războiul pe care-l are cu Dumitru Dragomir. Ar fi fost vorba de bani mulţi şi când vine vorba de asta, în aceste vremuri, n-ar fi fost greu să bage zâzanie în lumea eşalonului secund”, a afirmat Auraş Braşoveanu.

Judecătoria Bucureşti a amânat pentru 2 noiembrie decizia privind personalitatea juridică a LPF 2.

Citit 1049 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.